Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 1 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Toyota Tundra PIE Pro: Even wachten… Pizza!

Rare jongens, die Japanners! Toyota heeft namelijk een wel heel bizarre pickup meegenomen naar de SEMA-show in Las Vegas. Deze Tundra PIE Pro is… een pizzafabriek op wielen.

toyota_tundra_5

Waarom? Tja, waarom niet? Volgens Toyota is de Tundra PIE Pro een showcase van waartoe zijn Amerikaanse Motorsports Technical Center (MTCI) in staat is. De Tundra PIE Pro is samen met Pizza Hut en Nachi Robotic Systems ontwikkeld. En hoewel hij gebaseerd is op een Toyota Tundra SR5, is er van die originele auto weinig overgebleven. Zo heeft de PIE Pro bijvoorbeeld een elektrische aandrijflijn aangemeten gekregen, met de brandstofcel van een Toyota Mirai.

Robotarmen

Achterop de PIE Pro (waarom heet dat ding niet PIZZA Pro?) is een volledig geautomatiseerde pizzaproductielijn gebouwd. Er is een koelkast met daarin eerder gemaakte pizza’s. Een robotarm open de deur, pakt een pizza en legt hem in de oven. Als de pizza daaruit komt, pakt een andere robotarm hem op. Die snijdt hem vervolgens in zes stukken en legt hem in een pizzadoos. Volgens Toyota duurt het hele proces zo’n zes tot zeven minuten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.