Autovisie
Autovisie Nieuws 1 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Cupra Ateca heeft een prijs

Exact € 57.950,-. Dat is de vanafprijs van de fonkelnieuwe Cupra Ateca. De importeur opent per direct de orderboeken en zal de levering van de snelle SUV nog deze maand van start gaan.

Seat-Cupra-Ateca-2018-Aggressive-Sports-Design-5

Cupra Ateca. Dat vergt wat uitleg. De namen Cupra en Ateca zijn beide met Seat verbonden. Cupra staat voor de sportieve topversies en Ateca is de middelgrote SUV van het merk. De Cupra Ateca is het nieuwe topmodel dat we tot voor kort Seat Ateca Cupra zouden noemen. Maar de Spaanse Volkswagen-dochter heeft besloten om Cupra als zelfstandig merk neer te zetten. Onder de hoede van Cupra komen de snelle modellen plus de race-activiteiten.

cupra_ateca_6 Logo

Cupra trapt af met een fonkelnieuw model, de Ateca dus. Een Seat-logo zal je waarschijnlijk alleen ergens onderhuids aantreffen, maar op de voor- en achterzijde prijkt het nieuw ontworpen Cupra-logo. De verkoop van het model geschiedt via het reguliere Seat-dealernetwerk, al heeft de importeur in ons land een aantal Cupra-dealers aangesteld. De specifieke verkooppunten beschikken over een ruimte in de showroom waar de Cupra-beleving wordt overgebracht. Echter, de Cupra-modellen (dus ook de Leon Cupra) zijn ook via het reguliere Seat-netwerk verkrijgbaar.

Review

Om de Ateca Cupra-waardig te maken hebben de techneuten de 2.0-viercilinder turbomotor van de Leon Cupra uit de magazijnschappen genomen. Het 300 pk sterke benzineblok, waaraan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling is gekoppeld, zet zijn trekkracht via alle vier de wielen op de weg. Hij brengt de Cupra Ateca in 5,4 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 245 km/h. Hoe de auto rijdt, weten we inmiddels. Bekijk de review van testredacteur Peter Hilhorst hieronder.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.