Autovisie
Autovisie Nieuws 1 nov 2018

Geanimeerde superspion rijdt Audi RSQ e-Tron

“Met de RSQ e-Tron brengt Audi voor het eerst futuristische mobiliteit naar het witte doek”, schrijft het merk in zijn persbericht. Fake news, zeggen wij! Is Audi de RSQ uit de film I, Robot soms vergeten?

Audi RSQ e-Tron

Afijn, dat was 2004, dit is nu. De RSQ e-Tron is ontworpen voor de animatiefilm Spies in Disguise, die pas volgend jaar september uitkomt. Audi heeft erbij verzonnen dat hij een volledig elektrische aandrijflijn heeft, vol zit met zelfrijdende technologie en is uitgerust met een holografische snelheidsmeter.

Half uur aan de snellader

De eigenaar van de RSQ e-Tron is superspion Lance Sterling (Will Smith), die samen met uitvinder Walter Beckett (Tom Holland) de wereld moet redden. We weten niet waarvan de wereld dit keer gered moet worden, maar we hopen maar dat het gevaar telkens even een half uur wacht. Spies in Disguise mag dan geanimeerd zijn, ook in tekenfilmland hebben snelladers op zijn minst dertig minuten nodig om de RSQ e-Tron weer bij te vullen.

Wereld redden past bij Audi

Geweldige quote overigens in het persbericht. “Een internationaal spionageverhaal met toekomstige technologie die de wereld kan redden past perfect bij het merk Audi”, roept marketingbaas Giovanni Perosino daarin. Zou de arme man dat zonder in lachen uit te barsten uit zijn mond hebben gekregen?