Autovisie
Autovisie Nieuws 7 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Toyota toch over op elektrische aandrijving’

Valt Toyota van zijn geloof? Het lijkt erop, want het merk dat altijd beweerde vast te houden aan waterstofauto’s en hybrides gaat in 2020 op de volledig elektrische toer. 

Toyota-Prius-september-2015-18

Tot nu toe heeft Toyota altijd geroepen dat brandstofcellen en hybride aandrijflijnen dé manier zijn om de uitstoot van auto’s terug te dringen. De fabrikant beweerde dat volledig elektrische voertuigen niet levensvatbaar zijn vanwege hun beperkte actieradius en het hoge gewicht van hun accu’s. Volgens Nikkei Asian Review komt Toyota daar nu op terug en slaat het merk razendsnel aan het ontwikkelen van zijn eerste EV, die in 2020 op de markt moet komen.

LEES OOK: TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID UITGESTELD TOT 2017

Waarom toch aan de elektromodellen? Volgens Nikkei omdat Toyota’s concurrenten dat massaal ook doen (Volkswagen kondigde recent een waar EV-offensief aan) en omdat diverse overheden (waaronder de Chinese) de verkoop van elektrische auto’s sterk stimuleren. Toyota moet dan wel zijn uiterste best doen, want naar verluidt richt de fabrikant zich op een stekkermobiel met een actieradius van 300 km en dat is in 2020 niet meer genoeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.