Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Toyota stapt in PSA’s Ludospace-serie

Niet alleen Opel, maar ook Toyota haakt aan bij PSA’s succesvolle ludospace-modellen. Zodoende zal de familie binnenkort uit vier telgen bestaan.

peugeot_rifter

Wat ooit begon als tweeling, bestaande uit de Peugeot Partner/Rifter en Citroën Berlingo, groeit dus uit tot een vierling. Onlangs stapte Opel al in door de Combo te vervangen door het gelijknamige model op basis van de Berlingo/Partner. Nu kondigt Toyota aan het Franse model ook als basis te gaan gebruiken. Om tot de Toyota-telg te komen, geeft de Japanse autobouwer de Franse bestel- en personenuitvoering een lichte facelift om hem zodoende toch een Toyota-uitstraling te geven. Het technische deel komt echter van PSA, dat tevens de productie in het Spaanse Vigo voor zijn rekening neemt.

De combinatie van PSA met de merken Peugeot en Citroën is niet nieuw. De twee concerns werken al samen voor de grotere bestelwagens. Opel zal zich daar binnenkort aan toevoegen wanneer het merk de vervanger van de Vivaro introduceert.

Aygo, C1 en 108

Ook op het vlak van de personenauto’s kennen de twee autobouwers elkaar goed. De Toyota Aygo, Peugeot 108 en Citroën C1 zijn gezamenlijk ontworpen en rollen uit dezelfde fabriek. De productielocatie is nu nog een joint-venture tussen PSA en Toyota, maar de faciliteit in Tsjechië komt volledig in handen van de Japanners, zo maken de twee partijen bekend. De verandering van eigenaar gaat pas in januari 2021 in. Wat de overname voor gevolgen heeft voor de productie van de Aygo, 108 en C1 op de lange termijn is niet bekend. Er is evenmin duidelijkheid over de toekomst van het drieluik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.