Autovisie
Autovisie Nieuws 3 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Actieradius Kia e-Niro valt wat lager uit

Door een fout in het WLTP-homologatieproces van de nieuwe volledig elektrische Kia e-Niro valt de actieradius van het model iets lager uit.

Prullenbak

Kia communiceerde voorheen 485 kilometer range voor de e-Niro met 64 kWh-batterij. Voor de 39,2 kWh-batterij was dat 312 kilometer. Deze waardes kunnen de prullenbak in. Volgens Kia heeft de toezichthoudende instantie per abuis een incorrecte testmethode voor de actieradius voorgeschreven en de resultaten daarvan goedgekeurd.

Stadscyclus

De e-Niro – te bestellen vanaf 42.150 euro – is simpelweg te lang op de stadscyclus van de WLTP-testprocedure getest, met lagere snelheden en minder energieverbruik. Hierdoor was de berekende actieradius in de volledig elektrische modus te groot. Dit alles kwam aan het licht bij homologatiewerkzaamheden van Kia voor een ander nieuw – nog onbekend – elektrisch model.

Gecombineerde actieradius

Volgens de correcte WLTP-test komt de gecombineerde actieradius van de Kia e-Niro met 64 kWh-batterij uit op 455 kilometer (-30 kilometer). Die van de versie met 39,2 kWh-batterij bedraagt nu officieel 289 kilometer (-23 kilometer).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.