Autovisie
Autovisie Nieuws 3 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Alpine A110 WP300 een feit

Zolang Alpine niet met een snellere versie van de Alpine A110 komt, lopen klanten naar tuners om het vermogen iets te laten verhogen. In Duitsland heeft Waldow Performance nu de Alpine A110 WP300 voorgesteld.

Softwareoptimalisatie

Normaliter heeft een Alpine A110 een 252 pk sterke 1,8-liter viercilinder turbobenzinemotor, gekoppeld aan een 7-traps DCT-transmissie. Dankzij een krachtkuur van Waldow Performance stijgt het vermogen van deze krachtbron naar 300 pk, vandaar de naam WP300, met de WP van Waldow Performance. De precieze aanpak van het bedrijf is niet bekend. De website van de Duitse firma maakt alleen melding van softwareoptimalisatie (1.050 euro) waardoor het vermogen met 30 pk en het koppel met 60 Nm toeneemt. Waar die extra 20 peekaa’s vandaan komen is niet bekend.

Sportuitlaat

Het bedrijf heeft veel meer gedaan dan alleen het motorvermogen verhoogd. Waldow Performance installeert een sportuitlaat, een KW-schroefset, een koolstofvezel splitter en een niet te missen koolstofvezel achterspoiler.

Luminous Green

Om de introductie van de WP300-variant extra kracht bij te zetten, heeft het Duitse bedrijf de sportcoupé voorzien van de opvallende kleur Luminous Green. Goedkoop is het allemaal niet. De KW Clubsport (2-voudig) wielophanging kost 3.200 euro (er is ook een versie van 2.750 euro), de rolkooi kost 4.300 euro, de koolstofvezel motorafdekplaat kost 1.200 euro en voor de koolstofvezel uitlaatmond betaal je 380 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.