Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 15 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Toyota GR Supra komt ook met vierpitter van BMW

Meer cilinders is niet altijd beter. Daarom levert Toyota de GR Supra vanaf maart ook met een tweeliter viercilinder. Volgens de Japanse fabrikant is dat een verbetering.

De Toyota GR Supra is onderhuids eigenlijk een BMW Z4. Hij heeft ook dezelfde drieliter zescilinder die goed is voor 340 pk als de open tweezitter. Maar waar de Duitser ook al met vierpotters is te bestellen, daar komt de Japanse partner er nu pas mee. De tweeliter vierpitter is afkomstig uit fabrieken van BMW, dus het blijft onderhuids evenveel een BMW als het al was.

Toyota GR Supra

Prestaties

De nieuwe turbomotor is goed voor 258 pk en 400 Nm dat natuurlijk wederom netjes naar de achterwielen wordt gestuurd. Prestaties verschillen niet heel veel van zijn krachtigere broertje. De topsnelheid blijft ongewijzigd op 250 kilometer per uur, maar de 0-100 km/h sprinttijd wordt iets minder en komt neer op 5,2 seconden (0,4 seconden langzamer dan de zespitter). Overigens levert BMW een tweede viercilinder benzinemotor, goed voor 197 pk. Of dat blok ook in de GR Supra wordt gehangen, is niet bekend.

Het grote verschil tussen de twee in Oostenrijk gebouwde tweezitters zit hem in het gewicht. De GR Supra met viercilinders weegt namelijk 100 kilogram minder. En dat is nogal wat. Zoals je wellicht weet is het verlagen van het wagengewicht een van de belangrijkste dingen die impact heeft op het rijgedrag van een auto. Daarom durft Toyota zelfs te beweren dat de nieuwe GR Supra-variant zich beter gedraagt dan zijn zwaardere broer.

Rode en zwarte accenten

En om dat allemaal te vieren, komt het merk met een speciale ‘Fuji Speedway’ editie. Verwacht daar geen extra verbeteringen van, want Toyota heeft deze versie alleen wat andere kleuren en velgen gegeven. Zo zijn de 19 inch lichtmetalen wielen in matzwart uitgevoerd en vinden we wat rode en zwarte accenten en designelementen op en in de auto. In het interieur vinden we natuurlijk ook alcantara en de wat moderne snufjes zoals een touchscreen en verschillende connectiviteitsopties.

Zoals gezegd verwacht Toyota de GR Supra met viercilinders vanaf maart te kunnen leveren. Hoeveel deze dan gaat kosten is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.