Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Toyota GR Supra GT4 Concept heeft achterspoiler van plantvezels

Toyota lijkt de nieuwe GR Supra op alle aspecten compleet uit te willen melken, zoals Porsche doet met de 911, Jaguar met de F-Type en Mercedes-AMG met de GT. En niet alleen op straat, maar ook op het circuit. Als voorproefje van een GT4-uitvoering op basis van de GR Supra presenteert het Japanse merk in Genève deze Toyota GR Supra GT4 Concept.

FIA-raceklasse GT4

De GR Supra GT4 Concept is naar eigen zeggen ‘bedoeld om toe te slaan op het circuit’, aldus Toyota. Wat Toyota eigenlijk zegt is dat deze GR Supra GT4 Concept een studiemodel is van hoe een mogelijke Supra voor de internationale FIA-raceklasse GT4 eruit kan komen te zien.

Toyota GR Supra GT4 Concept  2019 (2)

Toyota GAZOO Racing

De auto is ontwikkeld door Toyota GAZOO Racing en eenvoudig te herkennen aan de opvallende kleurstelling en grotere spoilers. Over die spoilers geproken: ze zijn niet gemaakt van koolstofvezel, maar van plantvezels en vlas. Die hebben volgens Toyota een minder grote impact op het milieu. De GR Supra GT4 Concept rolt op lichtgewicht racewielen van OZ Racing.

Upgrade

Toyota gebruikt in de basis dezelfde MacPherson-voorwielophanging en multilink-achterwielophanging als de reguliere GR Supra, maar past bij deze GT4-versie zaken als raceveren, raceschokdempers en racestabilisatorstangen toe. Ook de remmerij kreeg een upgrade. Voorin lepelt Toyota de sterke zes-in-lijn uit de GR Supra. Dankzij een Engine Control Unit (ECU) uit de autosport, speciale bedradingsbomen, aandrijfassen met race-specificaties en een Limited Slip Differential zijn de prestaties naar een hoger niveau getild.

Uitgekleed

Het interieur is grotendeels uitgekleed, maar weer wel aangekleed met een ultrasterke racekooi, racekuipen van OMP en een FIA-goedgekeurde brandblusser. Verder past Toyota een speciale brandstoftank en een snel-vulsysteem toe.

In productie

En gaat ie in productie? “De Toyota GR Supra GT4 Concept wordt vooralsnog niet in productie genomen. Toyota GAZOO Racing bepaalt een eventuele verdere ontwikkeling op basis van mogelijke interesse van potentiële klanten”, aldus Toyota in een reactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.