Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Elektrische Seat el-Born komt sneller dan je denkt

Het complete Volkswagen-concern maakt de overstap naar elektrisch rijden. Volkswagen werkt zelfs aan een compleet elektrische modelfamilie met de naam I.D. Audi doet hetzelfde met een e-tron-modelfamilie. Van de I.D.-reeks van Volkswagen komt ook een hatchback. Deze Seat el-Born is van die hatchback het broertje.

2020

De productie van de Volkswagen I.D. hatchback start eind 2019 in het Duitse Zwickau. De productieversie van deze Seat el-Born rolt straks in dezelfde fabriek van de productielijn. De marktintroductie van de el-Born vindt plaats in 2020, maar wanneer kan Seat nog niet melden. Seat presenteert de elektrische vijfdeurs hatchback eerst nog op de Autosalon van Genève (7-17 maart). Daar volgen vast meer details.

Seat El-Born Concept 7

64 kWh

Seat rust de el-Born – een volwaardige vijfzitter – uit met een 204 pk (150 kW) sterke elektromotor, goed voor een 0-100-tijd van 7,5 seconden. In de bodemsectie plaatst Seat een 62 kWh lithium-ion accupakket met een actieradius van 420 kilometer (WLTP). En het opladen? Seat heeft alleen nog de oplaadtijd met een 100 kW DC-snellader vrijgegeven: 47 minuten laden voor 80 procent acculading. De Seat el-Born is vernoemd naar de iconische wijk el-Born in Barcelona.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.