Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Elektrische Seat el-Born komt sneller dan je denkt

Het complete Volkswagen-concern maakt de overstap naar elektrisch rijden. Volkswagen werkt zelfs aan een compleet elektrische modelfamilie met de naam I.D. Audi doet hetzelfde met een e-tron-modelfamilie. Van de I.D.-reeks van Volkswagen komt ook een hatchback. Deze Seat el-Born is van die hatchback het broertje.

2020

De productie van de Volkswagen I.D. hatchback start eind 2019 in het Duitse Zwickau. De productieversie van deze Seat el-Born rolt straks in dezelfde fabriek van de productielijn. De marktintroductie van de el-Born vindt plaats in 2020, maar wanneer kan Seat nog niet melden. Seat presenteert de elektrische vijfdeurs hatchback eerst nog op de Autosalon van Genève (7-17 maart). Daar volgen vast meer details.

Seat El-Born Concept 7

64 kWh

Seat rust de el-Born – een volwaardige vijfzitter – uit met een 204 pk (150 kW) sterke elektromotor, goed voor een 0-100-tijd van 7,5 seconden. In de bodemsectie plaatst Seat een 62 kWh lithium-ion accupakket met een actieradius van 420 kilometer (WLTP). En het opladen? Seat heeft alleen nog de oplaadtijd met een 100 kW DC-snellader vrijgegeven: 47 minuten laden voor 80 procent acculading. De Seat el-Born is vernoemd naar de iconische wijk el-Born in Barcelona.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.