Autovisie
Autovisie Nieuws 20 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Toto Wolff (Mercedes F1-baas) neemt aandeel in Aston Martin

Dat Aston Martin na de komst van de Canadese miljardair Lawrence Stroll op zoek was naar meer geld, was duidelijk. En dat is gelukt, nu Toto Wolff, de teambaas van het Formule 1-team van Mercedes-Benz, zich bij de Engelse autobouwer heeft ingekocht.

Wolff investeert volgens de Engelse krant The Daily Mail zo’n 37 miljoen pond, omgerekend 42 miljoen euro, in het sportwagenmerk. Hij krijgt daarmee bijna 1 procent van de aandelen in handen. Mercedes-Benz, dat via het moederbedrijf enkele jaren geleden een aandeel van 5% in Aston Martin Lagonda nam en de Engelsen toegang bood tot de 4.0 V8-motor van AMG, geeft aan dat het een persoonlijke investering van Wolff in Aston Martin betreft.

Wolff en Stroll zijn vrienden

De deelname van Toto Wolff heeft vooralsnog geen invloed op zijn rol in het Formule 1-team van Mercedes-AMG. De 48-jarige Oostenrijker weersprak zelf onlangs al geruchten over een mogelijke overstap naar Aston Martin. Wolff heeft 30 procent van de aandelen van het Formule 1-team van Mercedes in bezit. Wolff en Stroll zijn vrienden van elkaar en werken op zakelijk gebied samen, aangezien Strolls renstal Racing Point gebruik maakt van motoren van Mercedes-AMG.

Racing Point wordt Aston Martin

Het raceteam Racing Point draagt vanaf het 2022-seizoen de naam Aston Martin, waarmee hij de autofabrikant en het Formule 1-team combineert. Lawrence Stroll kocht na het Formule 1-debuut van zijn zoon Lance Stroll de renstal Force India en doopte het team om in Racing Point, wat nu na de deelname in Aston Martin weer wordt omgedoopt. Aston Martin is nu titelsponsor van Red Bull Racing, waarmee het tevens een serie gelimiteerde straatauto’s uitbrengt.

Marktintroductie Aston Martin DBX

Stroll kocht zich via een investeringsgroep in bij Aston Martin en pompte al honderden miljoenen in Aston Martin, dat in financiële problemen was gekomen. Het Engelse sportwagenmerk vernieuwde in recordtijd zijn complete modellengamma en brengt nu na de DB11, DBS en Vantage voor het eerst een SUV. Met die vijfdeurs, vijfzits DBX met optionele trekhaak betreedt Aston Martin nieuw terrein, maar wel een klasse waarmee het zijn productie in een klap kan verdubbelen. De DBX, een leuke prive-auto voor Wolff, komt deze zomer op de markt.

Video Aston Martin Vantage AMR

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.