Autovisie
Autovisie Nieuws 20 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Porsche Exclusive Manufaktur geeft 911 kleur

Als je naar de vloot tweedehands Porsches 911 kijkt, zou je het niet zeggen, maar aan de basis van bijna al die zwarte en grijze auto’s heeft toch een koper gestaan die zijn specifieke kleur- en aankledingswensen heeft uitgesproken. Om meer variatie in het wagenpark te brengen, komt Porsche Exclusive Manufaktur met meer afwerkingsmogelijkheden voor de nieuwe 911.

Volgens de fabrikant kiest zo’n 90% van de 911-kopers ervoor om een persoonlijk tintje aan zijn of haar toekomstige sportwagen te geven. De klant vinkt dan een optie op de accessoirelijst aan, andere wielen bijvoorbeeld. Een kwart van de 911-kopers gaat echter een stapje verder en die komen uit bij de mogelijkheden die Porsche Exclusive Manufaktur biedt. Dan heb je het al snel over een logo in de hoofdsteunen of een gekleurde sleutel, maar Porsche personaliseringsafdeling gaat door tot in het extreme. “U wilt een pimpelpaarse softtop?” Of: “U wenst een Clubsport-stoel links en een comfortstoel rechts?”.

Carbon fibre-dak

Nu komt Porsche Exclusive Manufaktur binnenkort al met een carbon fibre-dak voor de 911 Turbo S, maar er staat uiteraard nog veel meer op stapel. de personaliseringsafdeling houdt zich ook bezig met bijvoorbeeld de lederen interieur voor de sportwagen. Dankzij de toevoeging van de optie ‘Lederen Interieur Exclusive Manufaktur’ heb je als 911-koper nu de mogelijkheid om uit ongeveer 700 opties te kiezen. Dus een 911 hoeft helemaal niet standaard te zijn, al doen al die gebruikte 911-jes anders vermoeden. En bij 700 mogelijkheden blijft het niet, want voor ‘Lederen Interieur Exclusive Manufaktur’ zijn in eerste instantie vier kleurcombinaties mogelijk. Later volgen meer varianten.

Individuele 2+2-stoelen

De eerste mogelijkheden zijn een two-tone interieur in de kleurcombinaties Bordeauxrood/krijt, zwart/leisteengrijs, leisteengrijs/IJslandgroen en grafietblauw/Mojavebeige. Volgens Porsche ‘highlight’ de kleurschakering de individuele 2+2-stoelen, terwijl de stiksels en de kruissteken op het stuurwiel voor een mooi contrast zorge. Om het ‘Exclusiv’-karakter te benadrukken staat de ‘Porsche Exclusive Manufaktur ‘-vermelding op de cover van het opbergvak in de tunnelconsole en het gestanste Porsche-logo in de hoofdsteunen. Natuurlijk is de prijs op aanvraag.

Video Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.