Het dak eraf: Aston Martin DBS Superleggera Volante
Aston Martin levert de DBS Superleggera voortaan ook met een elektrisch bedienbare softtop. Bestel je zo’n versie, dan krijg je de sleutels van een Aston Martin DBS Superleggera Volante. Alleen al voor die naam zet je een handtekening onder het koopcontract.
Twinturbo V12
Wat heeft de Aston Martin DBS Superleggera Volante te bieden? Eigenlijk precies hetzelfde als de dichte variant, maar dan met als bijkomend voordeel dat je in de open lucht mag genieten van een brullende 5,2-liter twinturbo V12-benzinemotor. Het blok levert 725 pk bij 6.500 toeren per minuut en een koppel van maar liefst 900 Nm tussen 1.800 en 5.000 toeren per minuut. Aston Martin koppelt de V12 aan een achttraps automaat van ZF.
337 km/u
De prestaties liegen er niet om. De open variant sprint in 3,6 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 337 km/u. Op topsnelheid genereert de DBS Superleggera Volante maximaal 177 kilogram downforce, slechts 3 kilometer minder dan de coupé.
Acht verschillende kleuren
De softtop van de DBS Superleggera Volante telt in totaal acht verschillende lagen met dezelfde isolatiekwaliteiten als de DBS Superleggera met een vast dak. In gesloten toestand kost het 14 seconden om het dak te openen. Het sluiten kost 16 seconden. Het dak per sleutel openen is ook mogelijk, maar alleen als de autosleutel zich in een straal van maximaal twee meter van auto begeeft. Aston Martin de softtop van de DBS Superleggera Volante in acht verschillende kleuren, waaronder Bordeaux Red, Atlantic Blue en Titan Grey. Voor de hemelbekleding van de softtop heeft Aston Martin zes opties in de aanbieding.
Start levering
De levering van de eerste klantenauto’s start in het derde kwartaal van 2019. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend. In Duitsland betaal je 295.500 euro. In Nederland komt daar de BPM nog bovenop.
Lees ook:
Ook interessant
-
‘1.000 kilometer met Honda-accu’: waarom die claim weinig zegt
-
Nieuwe Formule 1-serie over Ayrton Senna moet je gezien hebben
-
Exclusief: op pad met Tsjechische hypercar van €1,4 miljoen
-
Elektrische Vinfast VF6 is best concurrerend geprijsd
-
Amnesty: ‘Elektrische auto’s zijn slecht voor de mensenrechten’
-
Eerste Nederlandse snelweg met e-tol: zo werkt het
-
Als jij dít doet in de auto, ben je vanaf nu niet meer verzekerd
-
Westerse automerken in luxesegment krijgen rake klappen in China
-
Recaro is gered, maar het is vanaf nu geen Duits bedrijf meer
-
Dit zijn de best en slechtst scorende auto’s bij crashtest 2024
-
Deze update maakt de originele Mazda MX-5 drie seconden sneller!
-
Waarom Half-Life 2-fans zullen smullen van de nieuwe DS N°8