Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Topman Seat stapt per direct op

Aan de vooravond van een van Seats meest belangrijke productlanceringen stapt de topman op. Luca de Meo, sinds 2015 verantwoordelijk voor de Spaanse Volkswagen-divisie, draagt het stokje over. Volgens het moederbedrijf blijft De Meo aan Volkswagen verbonden, maar al maanden wordt er gespeculeerd over een overstap naar Renault.

Luca de Meo verlaat per direct Seat. Hij is reeds vervangen door Carsten Isensee, maar of de CFO van Seat aanblijft als CEO is nog de vraag.

Overstap Renault

Al maanden gonst het van de geruchten dat Luca de Meo zal overstappen naar Renault om daar de nieuwe topman te worden. Geruchten die nu lijken te kloppen, aangezien De Meo zelf opstapt bij Seat.

De voormalige marketingbaas van Fiat, Abarth en Volkswagen heeft in de afgelopen jaren een puike prestatie bij Seat neergezet. Hij wist het bedrijf uit de rode cijfers te halen en de productievolumes naar recordhoogte te stuwen. De Meo koos er bovendien voor om het sportieve Cupra-label om te turnen tot merk. Dit jaar brengt Seat een fonkelnieuwe Leon, een van de pijlers van Seat. Daarnaast verschijnt de eerste volledig elektrische Seat op basis van het specifieke MEB-elektroplatform en debuteert een nieuwe model eerst als Cupra voordat er een Seat-versie verschijnt.

CUPRA Tavascan Electric Concept

Kwart eeuw

De Meo werkt al meer dan een kwart eeuw in de auto-industrie. Saillant detail: hij startte zijn carrière bij Renault. Vervolgens ging hij naar Toyota en via Fiat ging hij na tien jaar terug naar het Volkswagen-concern. Renault zoekt een nieuwe CEO, nadat Thierry Bolloré afgelopen oktober moest opstappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.