Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Top tien: De raarste special editions

Het uitbrengen van een special edition is een veelgebruikt instrument om wat extra interesse in een automodel op te trommelen. En dat kun je goed doen, maar dat kun je ook helemaal verkeerd doen.

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Jaahaa, nou weten we het wel een keer: James Bond rijdt Aston Martin. Dat hoeven jullie niet zo uit te melken. En als special edition is deze DB9 Bond Edition zo… euhm… speciaal niet.

Cadillac Seville by Gucci

Erg knap van Gucci dat het modehuis de toch al ordinaire Cadillac Seville nog ordinairder heeft weten te maken. Echt, hier halen zelfs Jacobse en Van Es hun neuzen voor op.

Chrysler Imperial Frank Sinatra Limited Edition

Wat er zo speciaal is aan deze Chrysler Imperial? Kopers kregen er een verzameling Frank Sinatra-cassettebandjes bij in een leren tas. Woohoo!

Fiat Bravo Wolverine

Zouden er fans van X-Men en Wolverine zijn die verleid worden door een Fiat Bravo met klauwen erop? Wij hebben er een hard hoofd in.

Hyundai Tucson Walking Dead Edition

Weinig meer dan een Tucson met een paar levende lijken op de flanken. Man, dat zo’n braaf merk als Hyundai überhaupt met zo’n gewelddadige serie als The Walking Dead geassocieerd wil worden…

Mitsubishi Mirage Hello Kitty Edition

mitsubishi_mirage_2013_images_1

Echte mannen dragen roze, maar willen hier desondanks niet dood in gevonden worden waarschijnlijk. Man, man, man, hoe mierzoet wil je het hebben.

Porsche 911 Turbo S Edition 918 Spyder

Van alle cynische ‘cash grabs’ is deze wel héél erg. En al die rijke sukkels die een exemplaar hebben gekocht, zijn er met open ogen ingetrapt. Hoewel, het ding wordt waarschijnlijk nog meer waard ook.

Rolls-Royce Ghost 1001 Nights

Waarom de Rolls-Royce Ghost 1001 Nights? Omdat het moeilijk kiezen was. Want je hebt ook nog de Wraith History of Rugby, Wraith Inspired by Fashion en Phantom Serenity.

Smart Fortwo Edition By Jeremy Scott

Om de logische vraag voor te zijn: ja, deze Smart Fortwo met Icarus-vleugels is daadwerkelijk in productie gegaan. En hij was ook in Nederland leverbaar.

Toyota Yaris Superman Limited Edition

‘Is it a bird? Is it a plane?’ Euhm, nee… Het is waarschijnlijk de lulligste Toyota Yaris die we ooit hebben gezien. Wie koopt dit in vredesnaam?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.