Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Nederlander ontwerpt Rolls-Royce Ghost Shooting Brake

Er gaat een Rolls-Royce Ghost Shooting Brake komen. Tenminste, als het aan de Nederlandse ontwerper Niels van Roij ligt. Hij is momenteel in gesprek met een Italiaanse carrosseriebouwer voor de bouw van een gelimiteerde aantal.

Van Roij heeft een designstudio in Londen en werkt voor enkele automotive bedrijven, waaronder Volvo en de London Taxi Company. Hij kreeg het idee om een shooting brake op basis van de Ghost te ontwerpen nadat Rolls-Royce had aangegeven dat veel klanten een hond hebben en die overal mee naar toe willen nemen. “Rolls-Royce heeft van oudsher een klantengroep die van jagen en andere buitenactiviteiten houdt”, aldus Van Roij. “Het fenomeen shooting brake is dus niet nieuw voor het merk, want al in de vroege jaren werden dat soort modellen op basis van een Rolls-Royce-chassis gemaakt.”

“De hond hoeft er niet in te springen, maar kan via een loopplank naar binnen wandelen”

Van Roij heeft de eerste designschetsen op basis van de Ghost al uitgewerkt. Hij heeft de grote sedan volledig getransformeerd tot een tweedeurs met een vlakker liggende voorruit en een stationwagonachtige achterzijde. Een grote klep biedt toegang tot de bagageruimte. De hond hoeft er niet in te springen, maar kan via een loopplank naar binnen wandelen. Tussen de voorstoelen heeft Van Roij een soort ‘catwalk’ aangebracht, waarover een hond via de cabine kan doorlopen naar een groot ligplateau achterin.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VIDEO – ROLLS-ROYCE DAWN: ‘S WERELDS ULTIEME LUXE CABRIO

Volgens Van Roij is er al belangstelling voor de auto. “Verschillende Rolls-klanten hebben interesse in de auto getoond. We kijken nu waar we het model kunnen gaan bouwen. Daarvoor zijn we inmiddels in gesprek met verschillende carrosseriebouwers.” Hoeveel exemplaren Van Roij van de Ghost Shooting Brake wil gaan bouwen, weet hij nog niet. “Het zullen er zeker geen honderden zijn. Ik ben al trots als we er een handjevol van kunnen produceren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.