Autovisie
Autovisie Nieuws 17 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Top 5: Meest geproduceerde auto’s ooit

Zeventien februari 1972. De dag dat de Volkswagen Kever met 15.007.034 gebouwde exemplaren, officieel de Ford Model T inhaalde als meest geproduceerde auto. Inmiddels zijn we 44 jaar verder en is er een hoop veranderd in de toplijst.

Volkswagen Kaefer
Al sinds 1938 in het straatbeeld. Foto: Volkswagen

Record?

Officieel werd de Kever op de zeventiende februari helemaal niet de meestverkochte auto wereldwijd. Ford gaf namelijk aan dat er 16,5 miljoen exemplaren van de Model T gebouwd zijn, waardoor het nog jaren zou duren voordat de Kever over dat productierecord heen zou gaan. Volkswagen bouwde uiteindelijk ruim 21,5 miljoen exemplaren van de Kever, waarmee het ook de eerste auto werd die meer dan 20 miljoen keer was verkocht. Halverwege de jaren 90 werd hij ingehaald door de huidige nummer 1, de Toyota Corolla.

De Toyota Corolla S Special Edition. Niet voor ons. Foto: Toyota

1. Toyota Corolla

Met meer dan veertig miljoen verkochte exemplaren is de Toyota Corolla de onbetwiste koning. In Nederland wordt de Corolla op dit moment niet gevoerd, in de Verenigde Staten alleen worden er per dag al 1.000 geregistreerd.

De Ford F-150 is al jaren de bestverkochte auto in de Verenigde Staten. Foto: Ford

2. Ford F-Series

Al 34 jaar op rij de bestverkopende auto van Noord-Amerika, de Ford F-Series pick-up. Inmiddels zijn er ruim 35 miljoen exemplaren van gemaakt. Afgelopen jaar vielen de verkopen zelf iets tegen volgens de Amerikanen en werden er ‘slechts’ 780.354 nieuwe Ford F-Series pick-ups verkocht.

De Volkswagen Golf is de eerste Volkswagen die de Kever wist te passeren. Foto: Volkswagen

3. Volkswagen Golf

De Golf kwam in 1974 op de markt en inmiddels rijdt de zevende generatie van de populaire Volkswagen rond. Al in 2013 bouwde Volkswagen het dertig miljoenste exemplaar (https://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/volkswagen/21651568/__Volkswagen_Golf_al_30_keer_miljonair__.html) en sindsdien loopt de teller nog steeds vrolijk door. Met zo’n 2.100 verkochte exemplaren per dag staat hij inmiddels op ruim 32 miljoen exemplaren.

De Kever van 1938 tot en met 1975. Toch werd hij tot 2003 gebouwd. Foto: Volkswagen

4. Volkswagen Kever

Met 21,5 miljoen exemplaren gunnen we de Kever nog net de vierde plaats. Tel je de New Beetle namelijk bij de totale productie van het origineel op, kom je op zo’n 23,5 miljoen auto’s en dat is weer goed voor de vierde plaats. Hij heet nog steeds Beetle en is gebaseerd op het origineel. Bij de andere auto’s tellen we immers ook generaties mee.

volkswagen_passat_40_1
Alweer 22 miljoen gepasseerd, de Volkswagen Passat. Foto: Volkswagen

5. Volkswagen Passat

Ja, je kunt erover twisten of de Volkswagen Passat eigenlijk op de vierde plaats zou moeten staan. De teller van de Passat staat inmiddels namelijk op bijna 22,5 miljoen auto’s, nadat er in 2013 de 20 miljoenste werd gebouwd. De Passat is alweer in productie sinds 1973 en lijkt de eerstvolgende auto te worden die de Kever in gaat halen. De auto daarop wordt hoogstwaarschijnlijk de Honda Civic, die nu al zo’n 20 miljoen keer verkocht is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.