Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 11 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De top 10 meest gewilde occasions van dit moment

Speuren naar leuke, betaalbare of unieke occasions; bij Autovisie mogen we dat werk noemen. Geregeld schrijven we over interessante tweedehands auto’s, maar wij zijn uiteraard niet de enigen die vaak over het internet struinen, zoekend naar gebruikte auto’s. In dit artikel benoemen we de auto’s waar momenteel het meest naar gezocht wordt.

Die top tien is samen te stellen aan de hand van cijfers die verkoopsites Gaspedaal.nl en AutoTrack eerder deelden. Daaruit is onder meer gebleken dat tweedehands dieselauto’s opeens in trek zijn. Sterker nog, er werd in mei meer naar gezocht dan naar elektrische occasions.

Top 10 populairste automerken

Verder is op basis van de gegevens van de occasionsites te bepalen wat het ideale – of in ieder geval het meest gewilde – occasionmerk blijkt te zijn: Volkswagen. 10,4 procent van de mensen die naar een occasion speuren, geeft Volkswagen op in de zoekopdracht, waarmee de Duitse autofabrikant het meest populaire merk is onder occasionkopers. De volledige top tien van meest gewilde automerken onder occasionkopers zie je hieronder.

Meest gezochte
automerk mei 2023
Volkswagen 10,4%
Audi 8,4%
BMW 7,9%
Mercedes-Benz 6,2%
Ford 5,6%
Toyota 5,1%
Peugeot 4,3%
Volvo 4,2%
Opel 4,1%
Renault 4,0%

Als we specifiek naar modellen kijken, zien we de Volkswagen Golf bovenaan verschijnen. Van alle mensen die in mei 2023 naar een occasion zocht, was 2,2% specifiek op zoek naar een Golf. Tja, heel verrassend is het niet dat naar een van de gangbaarste auto’s het meest wordt gezocht. Toch zijn er enkele specifieke eisen waaraan de ideale tweedehands auto volgens velen moet voldoen. Welke dat zijn, lees je hier.

Top 10 meest gewilde modellen als occasion

Hoewel Volkswagen het populairste automerk is onder occasionzoekers, staan er uiteraard ook modellen van andere merken in de top tien. Zo is de BMW 1-Serie in mei de top tien populairste modellen binnengeslopen, ten koste van de Ford Fiesta. De gehele top tien van de maand mei 2023 vind je hieronder.

Meest gezochte
model mei 2023
Volkswagen Golf 2,2%
Volkswagen Polo 1,7%
BMW 3-Serie 1,5%
Audi A3 1,3%
Ford Focus 1,2%
Volkswagen Tiguan 1,0%
Audi A4 1,0%
Mercedes C-Klasse 1,0%
BMW 5-Serie 1,0%
BMW 1-Serie 0,9%

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.