Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Voortbestaan Saab onder naam NEVS

Saab mag als merknaam definitief niet gebruikt worden door NEVS, de partij die verder wil waar het Zweedse automerk ophield. En dus heten ook de nieuwe elektrische modellen van het merk straks NEVS.

Saab

Tot voorkort was NEVS nog op zoek naar een alternatieve merknaam dan Saab. De partij had namelijk te verstaan gekregen dat de merknaam niet meer gebruikt mag worden, omdat deze eigendom is van Saab AB, de Zweedse vliegtuigbouwer.

Om die reden zal het handelsmerk NEVS ook gebruikt worden op de eerste elektrische auto van het bedrijf, zo heeft men vandaag officieel bekendgemaakt. Dit model is gebaseerd op het platform van de Saab 9-3 en verschijnt volgend jaar. NEVS is sinds 2014 eigenaar van de restanten van het automerk Saab, dat onder leiding van Victor Müller ten onder ging.

NEVS

Volgens de president van NEVS, Mattias Bergman, wil de partij ‘met oprecht respect voor de historie herkend worden als een fabrikant voor duurzame mobiliteit.’ NEVS richt zich nu primair op China, waarvoor het al groot aantal voertuigen mag produceren: tot 2020 levert het bedrijf 150.000 elektrische auto’s en 100.000 transportvoertuigen voor Panda New Energy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.