Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW commercieel centraal op Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed staat weer voor de deur. Dit auto(sport)feestje op Goodwood in Zuid-Engeland bestaat al sinds 1993 en staat ook dit jaar garant voor een boel vermaak – met BMW als stralend middelpunt.

Goodwood

Vanaf donderdag is het landgoed van de Earl of March in het Britse West-Sussex weer omgetoverd tot een paradijs voor petrolheads. Zoals altijd fungeert de oprijlaan als parkoers – een heuvelklim waarop allerlei klassieke en moderne legendes op twee en vier wielen in actie komen.

Echte insiders kunnen woensdagavond al genieten, als tijdens een groots galadiner voor genodigden het sinds 1997 traditionele sculptuur wordt onthuld. Elk jaar wordt die benut om een merk in het zonnetje te zetten.

BMW

Dit jaar is BMW de gelukkige. Het Duitse merk viert dit jaar immers zijn honderdjarig bestaan en heeft in die periode heel wat autosportsucces behaald. Dat wordt onder meer gevierd met een heuse ‘M Avenue’ – vele bijzondere modellen die de heuvel op gejaagd worden.

De constructie die letterlijk het centrepiece vormt, zal drie speciale racers bevatten: de BMW 328 die in 1940 de Mille Miglia won, de Brabham BT52 waarmee Nelson Piquet wereldkampioen Formule 1 werd in 1982 en de in 1999 op Le Mans zegevierende BMW V12 LMR.

Wereldkampioen

Onder de noemer The Endless Pursuit of Power komt er nog veel meer moois naar Goodwood. Wat te denken van Fords eveneens op Le Mans winnende GT40’s en de auto’s van James Hunt, die veertig jaar geleden wereldkampioen F1 werd. Ook onder meer F1-coureurs Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Jenson Button geven acte de presence.

Wie erbij wil zijn, moet dat wel snel regelen: het Festival of Speed is na de officiële opening woensdagavond aanstaande zondag alweer afgelopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.