Autovisie
Autovisie Nieuws 14 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Tesla zoekt locatie voor Europese fabriek

Tesla is op zoek naar een locatie voor een Europese ‘gigafactory’, zo kondigde oprichter Elon Musk aan in een presentatie voor investeerders. De Amerikaanse EV-bouwer zou mogelijk in Nederland, Frankrijk of Spanje een fabriek willen neerzetten.

Tesla-Model-3-006

De nieuwe fabriek is nodig om Tesla’s torenhoge productiedoelstellingen te halen. De Model S- en Model X-producent wil vanaf 2018 minimaal 500.000 auto’s per jaar bouwen. Tesla heeft wat dat betreft nog een lange weg te gaan, want dit jaar denkt het merk uit te komen op een productie van ‘slechts’ 80.000 of 90.000 voertuigen.

“In Tilburg wordt de eindassemblage gedaan van Model S’en en Model X’en voor Europa”

Momenteel heeft Tesla één fabriek aan deze kant van de Atlantische Oceaan. In Tilburg wordt de eindassemblage gedaan van Model S’en en Model X’en voor de Europese markt (de auto’s worden gebouwd in Tesla’s productiefaciliteit in Freemont, Californië).

LEES OOK: TESLA – ‘BESTEL MODEL 3 NU, KRIJG HEM PAS EIND 2018’

Tesla moet flink aan de slag om zijn productiecapaciteit te vergroten, want de begin dit jaar onthulde Model 3 blijkt razend populair. Voor het compacte model (formaat BMW 3 Serie) heeft Tesla al ruim 400.000 voorinschrijvingen gekregen. Als alles goed gaat, moet de productie ervan moet volgend jaar beginnen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.