Autovisie
Autovisie Nieuws 14 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Lexus Skyjet: Over 700 jaar te koop

Bij Lexus werken nogal wat hooggeplaatste ‘fanboys’, zo lijkt het. Want het Japanse luxemerk is niet weg te slaan uit grote sciencefictionfilms. Zo figureert deze Lexus Skyjet in Valerian and the City of a Thousand Planets van de Franse regisseur Luc Besson.

lexus-skyjet-2

De film (die volgend jaar juli uitkomt) is gebaseerd op de Franse stripserie Valérian et Laureline uit 1967 en gaat over Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevinge), twee overheidsagenten die in de verre toekomst de orde in het heelal moeten bewaren. En dat doen ze in een Lexus blijkbaar. Een Lexus Skyjet, om precies te zijn.

“Het ruimtescheepje is ontworpen door ogenschijnlijk aartsconservatieve designers”

Het ruimtescheepje is in de achtentwintigste eeuw ontworpen door ogenschijnlijk aartsconservatieve designers, want ook zevenhonderd jaar na nu houdt Lexus nog steeds vast aan zijn ‘spindle grille’. Oh, en tussen de regels door lezen we dat de huidige LC 500h een legendarische klassieker gaat worden, want de toekomstige tekenaars van de Skyjet hebben zich laten inspireren door de koplampen van het tegen die tijd zeven eeuwen oude model.

BEKIJK OOK: ZO KLINKT DE LEXUS LC 500

Hoe dan ook, Lexus is geen vreemde als het aankomst op sciencefictionfilms. Het merk was in de Steven Spielberg-productie Minority Report te zien met de 2054 Concept (hoofdrolspeler Tom Cruise wist aan zijn belagers te ontsnappen in het voertuig) en trad in Terminator 3: Rise of the Machines op met een SC 430.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.