Autovisie
Autovisie Nieuws 14 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse fabrikanten willen emissiewetten van tafel

Donald Trump is nog niet eens beëdigd als president van de Verenigde Staten, maar de Amerikaanse autofabrikanten zien hun kans schoon. Ze doen in een brief aan de Republikein ‘huilie huilie’ over Barack Obama’s strenge emissiewetgeving en vragen hem die regels terug te draaien.

De fabrikanten – General Motors, Chrysler en Ford – zijn verenigd in de Alliance of Automobile Manufacturers en vinden de Amerikaanse wetgeving op het gebied van brandstofverbruik en uitstoot veel te streng. Ze willen daarom dat Trump de regels – die zijn geïntroduceerd door president Barack Obama – zo snel mogelijk versoepelt.

Miljarden

De Alliance zegt achter de milieudoelen van de wetgeving te staan, maar noemt de wetgeving zelf een “grote uitdaging” voor de auto-industrie. Vooral omdat fabrikanten miljarden moeten investeren om aan de emissie-eisen te kunnen voldoen en auto’s daardoor te duur worden.

Goed bedoeld

“Door de invoering van goed bedoelde wetten worden de implementatiekosten van nieuwe veiligheids- en efficiencytechnologieën hoger”, aldus Alliance-topman Mitch Bainwol. “En daardoor wordt het risico groter dat de gemiddelde koper geen auto meer kan betalen.”

LEES OOK: BIJZONDER GEBRUIKT – DE LAMBORGHINI DIABLO VAN DONALD TRUMP

Of niet meer wil betalen, aldus Bainwol, die zegt dat vooral de huidige, lage brandstofprijzen ervoor zorgen dat klanten geen geld meer willen uittrekken voor auto’s met dure, alternatieve aandrijflijnen. En die aandrijflijnen zijn volgens hem nodig om aan de emissie-eisen te kunnen voldoen.

Klimaatverandering

Milieuorganisaties zijn bang voor de consequenties van Trumps overwinning in de Amerikaanse verkiezingen. De Republikeinse presidentskandidaat gelooft dat klimaatverandering niet bestaat en heeft al gezegd dat hij diverse regels op het gebied van uitstoot zal terugdraaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.