Autovisie
Autovisie Nieuws 14 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi R8 ‘Star of Lucis’ komt uit computerspel

Actiemodelletje voor liefhebbers van Japanse role-playing games: de Audi R8 V10 Plus ‘Star of Lucis’. Niet ieders smaak ongetwijfeld, maar we moeten toegeven… die lichtmetalen wielen zijn eigenlijk best heel gaaf.

r8-finalfantasy-large-001-1

Goed, deze moeten we even uitleggen waarschijnlijk. Eind november komt Final Fantasy XV uit voor de PlayStation 4 en Xbox One en om dat spel aan te jagen heeft spelontwikkelaar Square Enix eerder dit jaar de film Kingsglaive: Final Fantasy XV uitgebracht. In die met de computer gegenereerde rolprent komt een Audi R8 voor, deze Star of Lucis.

“Audi Japan heeft nu één kopie van de R8 Star of Lucis op de weg gezet”

Daarom heeft Audi Japan nu één kopie ervan op de weg gezet, die voor omgerekend 430.790 euro wordt verkocht. Ter vergelijking, een ‘gewone’ Audi R8 V10 Plus kost in Nederland 261.710 euro. Maar dan krijg je dus niet die twijfelachtige kruldetails op de carrosserie en ook niet dat epische setje lichtmetalen wielen.

BEKIJK OOK: VIDEO – AUDI R8 V10 PLUS VS. MCLAREN 570S

De R8 V10 Plus wordt aangedreven door een 5,2 liter grote, atmosferische tiencilinder met 610 pk en 560 Nm. De vierwielaangedreven Audi gaat in 3,2 seconden van stilstand naar 100 km/h en lapt het Duitse 250 km/h-herenakkoord aan zijn wielen met een indrukwekkende topsnelheid van 330 km/h.

https://www.youtube.com/watch?v=0USrtc7-sjc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.