Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Tesla breekt weer een record… Dat voor het hoogste kwartaalverlies

Tesla begint zijn persbericht over het eerste kwartaal heel positief met nieuws over de toenemende Model 3-productie. Tja, dat zouden wij ook doen, want daar staat weer een recordverlies tegenover. Tesla verloor in de eerste drie maanden van 2018 maar liefst 784 miljoen dollar (655 miljoen euro).

Tesla Model 3

De rode cijfers worden daarmee steeds roder, want in het laatste kwartaal van 2017 leed Tesla nog een verlies van 675 miljoen dollar (563 miljoen euro) en in de drie maanden daarvoor verdween 619 miljoen dollar (516 miljoen euro).

Inkomstengroei

De inkomsten van de Amerikaanse autofabrikant stijgen, maar niet genoeg om de enorme kosten te dekken. In het afgelopen kwartaal kwam er 3,41 miljard dollar binnen (2,84 miljard euro), wat 19 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar en 6 procent meer dan in de laatste drie maanden van 2017.

Model 3-productie

Volgens Tesla komt het allemaal goed als het productiedoel van 5000 Model 3’s per week wordt bereikt. Begin april – voordat de fabriek in Fremont een week werd stilgelegd voor updates – lag dat aantal op 2270 auto’s per week. Eind juni moet dat meer dan verdubbeld zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.