Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla kan nog altijd niet beginnen Berlijnse productie

Het duurt nog even voordat Tesla met de productie van auto’s in Berlijn kan beginnen. Dat melden lokale nieuwszenders.

Volgens RBB (Rundfunk Berlin Brandenburg) start Tesla in de tweede helft van maart met de productie. Op dit moment doen de autoriteiten immers nog onderzoek naar de veiligheidsmaatregelen. “We kunnen nog geen definitieve productiedatum noemen, maar de goedkeuring bevindt zich in de laatste fase”, zo laat een woordvoerder van het ministerie van milieu weten. Tesla zelf heeft nog niet gereageerd.

Eind 2021

Het duurt al met al langer dan gepland, want Elon Musk liet eerder weten dat de faciliteit eind 2021 zou kunnen beginnen met diens activiteiten. Alles heeft echter een hoop vertraging opgelopen, onder andere door rechtzaken.

Tesla Model Y

Als de faciliteit in Berlijn operationeel is, kan Tesla de productie van de Model Y flink gaan opschalen. De fabrikant heeft laten weten dat het verwacht per jaar zo’n 500.000 units van de elektrische crossover te kunnen leveren. Momenteel bouwt het de Model Y enkel in Shanghai, maar daar komt vanaf maart dus verandering in.

Cybertruck

Het opschalen van de productie is momenteel dé prioriteit bij Tesla. Verwacht wordt dat de autobouwer dit jaar zo’n 1,5 miljoen auto’s gaat bouwen en afleveren. Het is de reden dat andere projecten moeten wijken. De Cybertruck, die Tesla eind 2019 liet zien, is bijvoorbeeld al doorgeschoven naar volgend jaar. Dit jaar zien we dus géén productieversie van het langverwachte model. Ook de Roadster, die al jaren op het programma staat en telkens wordt uitgesteld, is opnieuw in de ijskast gezet.

We moeten nog even wachten op de betaalbare auto van Tesla

Betaalbare Tesla

Hetzelfde geldt voor de betaalbare auto van Tesla. De fabrikant is immers voornemens om een compactere auto te introduceren, die zo’n 25.000 dollar moet gaan kosten. Onlangs liet Elon Musk nog weten momenteel niet aan die auto te werken. “We hebben nu genoeg op ons bordje – te veel om eerlijk te zijn”, zo doelde hij op de activiteiten rondom de Berlijnse faciliteit en het opschalen van de productie elders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.