Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla Model S en X Plaid op weg naar Nederland!

De Tesla Model S plaid werd al vanaf juni aan klanten geleverd in Amerika. De Model X plaid vanaf december. Europa moet dus al een tijdje geduld hebben, maar aan al dat wachten komt binnenkort een eind!

Ondertussen zijn de verschillende productpagina’s op de website van Tesla aangepast met de nieuwste up-to-date informatie, specificaties en prijzen.

Wanneer kunnen we de S en X Plaid verwachten?

Klanten die een Tesla Model S of Model X Plaid hebben besteld moeten nog eventjes geduld hebben. De eerste leveringen starten namelijk in november tot december van dit jaar.

Model X Plaid
(Afbeelding: Tesla)

Het is vanaf nu ook mogelijk om nieuwe bestellingen te plaatsen voor zowel de Tesla Model S en Model X Plaid. De Model S en Model X Dual Motor versies met vierwielaandrijving worden pas in 2023 geleverd in Europa. Voor die varianten is het nog niet mogelijk om nieuwe bestellingen te plaatsen. Dit zal op een ander tijdstip mogelijk gemaakt worden.

De uiteindelijke specificaties van de Tesla Model S en X Plaid

Zoals gezegd zijn de productpagina’s bijgewerkt met de volgende specificaties:

Specificaties Model S Plaid Model X Plaid
Bereik 600 kilometer 528
0-100 km/h 2,1 s 2,6 s
Topsnelheid 322 km/h 262 km/h
Vermogen 1.020 pk 1.020 pk
Motoren Drie motoren met rotors van carbon Drie motoren met rotors van carbon
Prijs 139.990 euro 143.990 euro

Veel veranderd ten opzichte van de eerste Model S en X

De Plaids zijn in veel opzichten flink onder handen genomen door Tesla. Vooral het interieur. Het kenmerkende verticale scherm in de Model S en X worden in de Plaid een kwartslag omgedraaid. Het vlinderstuur vergt wellicht wat gewenning, maar desondanks zit hij toch standaard in de Plaid versies.

Tesla Model X Plaid
(Afbeelding: Tesla)

Daarnaast zijn er vanzelfsprekend een hoop technische aanpassingen doorgevoerd en zijn ook de aandrijflijnen nieuw. Dat mag natuurlijk ook wel aangezien de eerste Tesla Model S en Model X ook alweer een dagje ouder worden. Ze dateren uit respectievelijk 2012 en 2015.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.