Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Tesla Model 3 toegelaten op Europese weg

De Tesla Model 3 mag officieel de Europese weg op, nu het Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) de typegoedkeuring heeft afgegeven. De eerste exemplaren worden in februari afgeleverd.

tesla model 3 IMG_1578

De RDW heeft de homologatieprocedure voor heel Europa afgehandeld. Daardoor kan Tesla nu Europa aan de verkoopmarkten voor de Model 3 toevoegen. De auto’s worden in de Verenigde Staten gebouwd en komen per boot deze kant op. De haven van Zeebrugge vormt voor de Model 3 de toegangspoort tot Europa.

Hoge instapprijs

In eerste instantie komen alleen de duurdere types deze kant op. Later breidt Tesla het leveringsprogramma uit met de minder kostbare types. De vanafprijs bedraagt op dit moment zo’n 58.000 euro. De minder rijk aangeklede versies zullen voor een fors lagere instapprijs zorgen.

Tesla Model 3

Kostenreductie

De Model 3 is voor Tesla belangrijk om een groter marktaandeel te veroveren en winstgevend te worden. Als de schaalgrootte van de productie verder stijgt, kan Tesla de kostprijs voor het model ook omlaag krijgen. Tesla schrapte onlangs ook een fors aantal banen om de productiekosten van zijn kleinste model terug te dringen.

Prijsstijging

Tesla heeft overigens ook de prijzen voor het gebruik van zijn zogeheten Supercharger-snellaadstations verhoogd. Dat deed het bedrijf eind vorig jaar al in de VS, maar nu ook in veel andere landen. In Nederland gaat een kilowattuur 0,28 euro kosten. Dat was eerder 0,20 euro. De prijsverhogingen zijn het gevolg van de verschillen in elektriciteitsprijzen in verschillende landen, liet Tesla aan de Amerikaanse website Electrek weten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.