Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Karma Automotive in zee met Pininfarina

Karma Automotive en Pininfarina hebben elkaar gevonden. De Amerikaanse autobouwer gaat gebruik maken van de know-how van het Italiaanse designhuis om in korte tijd nieuwe producten te ontwikkelen. Volgens de twee partijen moet het eerste resultaat al in het tweede kwartaal van dit jaar zichtbaar zijn.

Karma Revero

De twee partijen kondigden hun samenwerking vorige week tijdens het Automotive News World Congress aan. Karma Automotive noemt Pininfarina een ‘strategische partner’, die “ons kan helpen om de productontwikkeling te versnellen”. De techneuten van Pininfarina zal Karma tevens begeleiden in de ontwikkeling van de nieuwe modellen voor wereldwijde levering. Karma levert in eerste instantie zijn auto’s alleen in de Verenigde Staten, maar de autobouwer wil zijn producten ook exporteren. Europa moet een van de verkoopmarkten worden. Naar verluidt start in 2020 hier de verkoop. Het contact tussen Karma Automotive en Pininfarina zal deels via het designcenter in Los Angeles lopen.

Actieradius

Karma Automotive voert al testritten met de ‘nieuwe’ Revero in Europa uit. De auto’s zijn aangepaste exemplaren van de Fisker Karma. De onderneming kocht enkele jaren geleden de boedel van Fisker Automotive. Voor de Revero wordt nog steeds gebruik gemaakt van een plug-in hybride-aandrijflijn. Een elektromotor wordt gecombineerd met een 260 pk sterke 2,0 liter turbomotor, die als range extender fungeert. De auto kent een elektrische actieradius van 80 km.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.