Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: opties op de Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen haalt slechts 75 exemplaren van de Golf GTI TCR naar Nederland. Inmiddels weten we een vanafprijs van deze extra potente Golf GTI. Hoe duur is ie? En hoe prijzig zijn de opties? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Opties

De Volkswagen Golf GTI TCR is vanaf eind januari te bestellen. De vanafprijs bedraagt 50.460 euro, maar dan ben je nog niet klaar. Want er zijn opties.

Volkswagen Golf GTI TCR Duik in de Prijslijst Foto 8
Volkswagen Golf GTI TCR – Duik in de Prijslijst

Sperdifferentieel

Laten we niet te hard van stapel lopen. Want wat krijg je voor die 50.000 euro en een beetje? In ieder geval een 2,0-liter TSI-turbomotor met een vermogen van 290 pk. Al die power gaat naar de voorwielen via een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. Alles resulteert in een 0-100-sprint van 5,6 seconden en een topsnelheid van 250 km/h.

Volkswagen Golf GTI TCR Duik in de Prijslijst Foto 7
Volkswagen Golf GTI TCR – Duik in de Prijslijst

Serieuze hardware

De Golf GTI TCR heeft serieuze hardware, waaronder geperforeerde remschijven vóór, TCR-bumpers, in zwart gespoten spiegelkappen en extra grote uitlaatsierstukken. Standaard levert Volkswagen 18-inch ‘Belvedere’ lichtmetalen wielen. In het interieur zien we opvallende stoelbekleding met Flash red accenten en een met Alcantara afgewerkt GTI-stuur met 12-uur markering.

Pure Grey

Volkswagen levert de vijfdeurs GTI TCR in de kleuren Pure Grey (uniek voor de TCR), Pure White, Tornado Red, Deep Black pareleffect en Oryx White pareleffect. In combinatie met Pure Grey en de carrosseriekleuren Pure White, Tornado Red en Oryx White kan het dak worden uitgevoerd in contrasterend zwart.

Volkswagen Golf GTI TCR Duik in de Prijslijst Foto 9
Volkswagen Golf GTI TCR – Duik in de Prijslijst

Performance Pack

Goed, de opties dan. Volkswagen levert onder meer een optioneel Performance Pack. Met dit pakket neemt de topsnelheid toe tot 260 km/h. Dit pakket biedt ook een ‘Dynamic Drive Control’ adaptief onderstel met de instelbare standen Comfort, Normal en Sport. In het Performance Pack is er verder keuze uit twee verschillende 19-inchwielen. Exemplaren in de kleur matzwart Reifnitz kosten 2.275 euro en voor wielen met een glanzend zwart Pretoria-afwerking ben je 2.950 euro kwijt.

Koolstofvezel

Er zijn nog meer opties, zoals koolstofvezel buitenspiegelkappen (538 euro) en honingraat-look decorfolie voor op de flanken (553 euro). Met alle opties loopt de prijs op naar een kleine 55 mille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.