Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Honda Urban EV in bijna productievorm op Genève

De elektrische Honda Urban EV Concept kruipt richting het productiestadium. Op de autoshow van Genève staat wederom een prototype. Het uiteindelijke model gaat later dit jaar al in de verkoop.

In 2017 stal Honda de show tijdens de IAA in Frankfurt. Met de Urban EV Concept introduceerde het Japanse merk een prachtig retromodern elektrokarretje met ontwerpelementen van de klassieke Civic. De reactie van het publiek en de pers was overweldigend positief. De Urban EV Concept werd zelfs verkozen tot beste studiemodel tijdens de 2018 Car Design Award.

Ronder van vorm

Ongewijzigd in productie gaat de concept car natuurlijk niet, dat was op spionagefoto’s al te zien. Ook de auto die op Genève staat, wijkt al duidelijk af van het origineel. Hij lijkt in zijn geheel iets ronder van vorm, heeft een voorbumper en conventionelere koplampen aangemeten gekregen en mist het display in de ‘grille’ dat de concept car had. Spiegels heeft de Honda nog steeds niet. In plaats daarvan zitten er cameraatjes op de voorportieren.

Electric Vision

Honda heeft nooit bekendgemaakt wat de specificaties van de Urban EV Concept zijn en ook over het aankomende prototype houdt de fabrikant de lippen nog stijf op elkaar. Hij is echter onderdeel van Honda’s Electric Vision-plan. Over zes jaar moeten geëlektrificeerde modellen (plug-in hybrides, volledig elektrische auto’s) twee derde van de Europese Honda-verkopen uitmaken.

Honda Urban EV Concept (2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.