Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 12 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla Model 3 op Autopilot explodeert na aanrijding

De relatie tussen Tesla en vuur is niet bepaald goed te noemen. Zeker niet na dit laatste incident in Rusland. Daar explodeerde een Model 3 nadat deze betrokken was bij een aanrijding.

Tesla Model 3 Explosie

Tesla’s willen nog wel eens uit zichzelf vlam vatten en uitbranden. Maar het kan altijd erger. Dat bewijst Russische zakenman Alexey Tretyakov met zijn Model 3. Hij reed nabij Moskou met de Autopilot aan toen zijn Tesla vol tegen een takelwagen klapte. Deze stond op de vluchtstrook om er een stilstaand voertuig weg te slepen. Niet lang na de crash vatte de auto vlam en explodeerde. Enkele voorbijgangers wisten het voorval op video vast te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=ayJmY_eLhK0

Gebroken been

Lokale Russische tv-zender TVZvezda meldt dat Tretyakov met twee kinderen in zijn auto zat ten tijde van het ongeluk. Alle drie zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De zakenman kwam er vanaf met een gebroken been, en zijn kinderen hadden alleen wat blauwe plekken.

Over de staat van de auto hoeven we niet veel te vertellen. Daar is weinig van over. Ook is het niet heel vreemd dat de auto explodeerde. Als meerdere accucellen beschadigd raken, kan er een thermische reactie ontstaan. In dit geval was het accupakket door de klap blijkbaar zo erg gehavend dat de reactie groot genoeg was om een explosie te veroorzaken.

Tesla Model 3

Autopilot

Volgens Russische tv-zender reed de Model 3 vermoedelijk op Autopilot. Hij zou de truck niet als obstakel herkend hebben waardoor de auto dus geen actie ondernam. Maar zelfs als dat het geval was, en de Autopilot niet naar behoren functioneerde, is Tesla niet als enige schuldige aan te wijzen. De bestuurder dient te allen tijden zijn of haar handen aan het stuur te houden. Ook als Autopilot aan staat. En dit is iets wat Tesla overduidelijk maakt. Tijdens het autorijden waarschuwt Autopilot de bestuurder hier meerdere malen over.

Tretyakov erkent dit. Hij geeft eerlijk toe dat hij tijdens het ongeval bezig was met zijn kinderen en dus was afgeleid van hetgeen er op de weg gebeurde. Hij zal daarom ook geen juridische stappen tegen Tesla ondernemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.