Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2020

Tesla teruggefloten: bouw fabriek Duitsland moet stoppen

Autofabrikant Tesla moet tijdelijk stoppen met het bouwen van zijn fabriek in de buurt van Berlijn. Het bedrijf van Elon Musk mag geen bomen meer kappen en daardoor staat de bouw tijdelijk stil. Dit heeft een lokale rechtbank besloten, meldt persbureau Bloomberg.

Twee milieubeschermingsorganisaties, Nabu en Grüne Liga, spanden de zaak aan omdat Tesla niet genoeg zou doen om beschermde slangen- en hagedissensoorten in het gebied veilig te stellen.

Oorzaak? Slangen en hagedissen

Tesla wil een dennenbos kappen dat bijna een derde vormt van het toekomstige fabrieksterrein. Het bedrijf probeerde in de nazomer alle reptielen te vangen en op een andere plek weer uit te zetten, maar zou daarbij niet alle dieren te pakken hebben gekregen. De milieuorganisaties stellen dat de achtergebleven beesten gedood worden bij verdere bomenkap.

Het gerechtshof besluit vermoedelijk later deze week of het bedrijf van Elon Musk voldoende heeft gedaan om de reptielen te verplaatsen, of dat het bedrijf een andere aanpak moet hanteren. Een directeur van Nabu zegt tegen Bloomberg dat ze niet denkt dat de rechtszaak de bouw van de fabriek langdurig zal tegenhouden. “We willen de bouw niet stoppen, maar we willen wel dat de natuur wordt beschermd en dat de wetten worden opgevolgd. Het kan niet zo zijn dat er voor Tesla andere regels gelden.”

De Tesla-fabriek bij Berlijn in aanbouw. (Afbeelding: Bloomberg)

Eerste Europese Tesla-fabriek

Tesla is van plan de Duitse fabriek, waar de Tesla Model Y gemaakt zal worden, in juli volgend jaar te openen. Het is de eerste Europese fabriek van het automerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla teruggefloten: bouw fabriek Duitsland moet stoppen
Sluiten