Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 22 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Tesla Cybertruck kost $40.000 en heeft 800 km bereik

Vannacht presenteerde Elon Musk zijn nieuwste creatie: de Tesla Cybertruck. En zoals hij beloofde is het iets compleet anders geworden dan dat we hadden verwacht. Of dat goed is…

Tesla Cybertruck

We moeten onze complimenten aan Tesla geven, want na maanden van teasen en een hoop renders lekte er geen enkel beeld van de langverwachte pickup. En dat terwijl het niet bepaald een onopvallende verschijning is. De vannacht onthulde Tesla Cybertruck lijkt niet zo zeer op een pickup, maar op een gepantserde troepentransporter, precies zoals Musk had gezegd.

Cybertruck

Het opmerkelijke is dat hij zelfs niet loog over het ‘gepantserde’ onderdeel. Tijdens de presentatie van de hoekige creatie (die volgens Musk op de Lotus Esprit S1 geïnspireerd is) werd er een video getoond waarin te zien was dat de Cybertruck bestand is tegen afgevuurde 9mm kogels. Ook doet een klap met een moker geen centje pijn en laat het – op het eerste gezicht – geen deukjes of krasjes achter. Dat komt doordat de auto gemaakt is van ‘ultra-hard 30X cold-rolled stainless steel’. Musk beweerde dat het glas ook ultra-hard zou zijn, maar tijdens een demo op de presentatie bleek dat toch niet echt zo te zijn.

Tesla Cybertruck

Drie versies

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat kan de nieuwe truck? Dat ligt eraan welke versie er gekocht wordt. Tesla brengt namelijk drie varianten op de markt: Single Motor RWD, Dual Motor AWD en Tri Motor AWD.

  • De Single Motor RWD heeft alleen een motor op de achteras en kan daarmee ongeveer 3.175 kilo trekken. Hij heeft een bereik van ongeveer 400 kilometer en een sprint van 0-96 km/h (60 mp/h) gaat binnen 6,5 seconden.
  • De Dual Motor AWD heeft op elke as een motor en kan daarmee ongeveer 4.536 kilo trekken. Deze versie heeft een bereik van ongeveer 480 kilometer en doet een 0-96 km/h sprint binnen 4,5 seconden.
  • De Tri Motor AWD heeft drie motoren verdeeld over de assen. Daarmee trekt hij meer dan 6.350 kilo en heeft hij een bereik van ongeveer 800 kilometer. Een sprint van 0-96 km/h gaat belachelijk snel: 2,9 seconden.

 

Tesla CybertruckPrijs

Alle trucks laden met 250 kW, al is dat nog een tijdelijk cijfer. Tesla laat de precieze laadsnelheid later nog weten. Een belangrijker cijfer dat we allemaal willen weten is de Nederlandse prijs. Die werd natuurlijk nog niet verteld tijdens de presentatie, al liet Musk wel weten dat de Single Motor RWD nog geen $40.000 zal kosten. Vooruitbestellen kan vanaf nu voor €100. Tegen het eind van 2021 krijgt u dan een uitnodiging om uw eigen Tesla Cybertruck samen te stellen, want rond die tijd moet de auto in productie gaan.

Tesla Cybertruck
(Afbeelding: Tesla)

ATV

En het feit dat hij pas over twee jaar in productie gaat wijst erop dat we hier nog niet te maken hebben met een productieklaar model. Overigens iets waar Musk zelf ook al naar hintte toen de demo met het glas niet helemaal goed ging. Daarnaast toonde de Tesla-CEO een ‘one more thing’ in de vorm van een ATV. Maar wat we daarvan kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Hij werd razendsnel in de Cybertruck geparkeerd en dat was het. Tesla heeft er ook nog geen verdere informatie over losgelaten.

Tesla Cybertruck

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.