Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Fout of verstopte teaser? Dit is de aankomende Volkswagen ID.2 X

Dat Volkswagen op termijn met een model ónder de ID.3 komt, wisten we al. Maar we hadden niet verwacht dat we die auto nu al konden zien. Is dit de aankomende ID.2?

Zeker weten doen we ‘t niet, maar bijzonder is het wel. Want toen we de teaserfoto van de Volkswagen Trinity openden, kwamen er opeens drie andere schetsen tevoorschijn. Niet van dat vlaggenschip dat in 2026 verschijnt, maar van een veel kleiner Volkswagen-model. Een soort compacte SUV, wat doet vermoeden dat het hier om de ID.2 (eventueel met toevoeging X) gaat. Laat die nu net ook voor 2026 staan gepland.

Volkswagen Trinity
Teaserafbeelding Volkswagen Trinity

Onder de ID.3

Is het een fout van iemand bij Volkswagen? Of is het een verstopte teaser? We weten het niet, maar navraag bij Volkswagen leert wel dat dit waarschijnlijk een van de modellen is die over een paar jaar onder de ID.3 komt te staan.

‘Volkswagen werkt aan ontwikkeling van ID.3 cabriolet’

Volkswagen ID.2 X

Het front van de hier afgebeelde auto komt niet echt overeen met een ID.-model zoals we dat nu kennen, maar de C-stijl, de achterzijde en het profiel van de auto doen dat wel. Kijkend naar de proporties van de auto, dan zie je direct dat het een compact model is. Wetende dat er een kleiner model op stapel staat, één-en-één is twee.

ID.4 GTX

Toch zal het nog wel even duren voordat Volkswagen deze auto presenteert. Dit jaar krijgen eerst de grotere elektro-SUV’s van Volkswagen de beurt. Binnenkort zien we de ID.4 GTX, een sportieve variant van de vorig jaar gepresenteerde ID.4. Kort daarna verschijnt de ID.5, een coupé-variant van de ID.4 in de geest van de Skoda Enyaq Coupé. Even later kunnen we de ID.6 verwelkomen: een zevenzits SUV die waarschijnlijk eerst in China debuteert.

Volgend jaar is het de beurt aan de ID.Buzz, de langverwachte moderne herinterpretatie van de originele Microbus. In 2023 moet dan de productieversie van de ID. Space Vizzion verschijnen, waarna het dan tijd is voor een model onder de ID.3. Of moeten we modellen zeggen? Volkswagen heeft immers ook al laten weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een kleiner model, als opvolger van de e-Up!. Of dat type ID.1 of ID.2 gaat heten, is niet bekend. Op basis van de schetsen die Volkswagen verspreidt, is ID.2 X een passende naam.

Dit is waarom er geen elektrische Volkswagen Caddy komt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.