Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Te koop: Belgische kasteelcollectie vol Alfa Romeo’s

Goud wordt niet langer gedolven uit de grond, maar opgediept uit tochtige schuren en vochtige kelders. Toegegeven, deze kasteelvondst uit België is niet de Baillon-collectie, maar bevat toch flink wat edelmetaal. Italiaans edelmetaal om precies te zijn: Alfa Romeo’s.

De verzameling – met daarin onder meer Alfa Romeo’s van de typen Giulietta Sprint Speciale, Giulia Sprint Speciale, Giulietta Coupe en Giulia 1600 Spider – is een bekende. Ze resideerde jarenlang in de kelders van Kasteel van Heers (vlak over de Belgische grens, links van Maastricht), dat in handen was van de burggraven Michel en Ricardo Desmaisières. Deze lieten het door geldgebrek verwaarlozen, waarna de Belgische overheid er beslag op liet leggen.

Erg veel informatie over de collectie geeft de verkoper helaas niet, maar afgaande op de foto’s bestaat ze niet alleen uit Alfa Romeo’s. Wonderwel gaan er ook twee Honda Accords uit de jaren tachtig onder de hamer, een onbekende racewagen, twee klassieke powerbootjes en dozen vol Alfa-onderdelen: motoren, lampen, wieldoppen, sturen en nog veel meer. Geïnteresseerd? Kijken kan op 20 juni van tien tot twee, kopen daarna.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.