Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Mooi concours in Ludwigsburg

Afgelopen weekend vond in de tuin van het kasteel in Ludwigsburg, net boven Stuttgart, Retro Classics Meets Barock plaats. Het was voor de vijftiende keer dat het concours d’elegance werd gehouden.

Het slot Ludwigsburg is één van de grootste origineel behouden barokkastelen in Europa en heeft rondom prachtige tuinen, met veel bloeiende planten en struiken. Eens per jaar wordt hier een groot concours d’elegance gehouden. De omstandigheden afgelopen weekend waren ideaal. Misschien zelfs wel iets te goed.

“De titel Best of Show ging naar een Mercedes-Benz 380K Special Roadster”

De bijna tweehonderd klassieke auto’s en het publiek werden blootgesteld aan een stralende zon, die de temperatuur tot boven de dertig graden deed oplopen. Dankzij de bijna wolkenloze dagen kon het publiek volop genieten van bijzondere auto’s, zoals bijvoorbeeld een Fiat Aster (een one-off van Zagato op basis van de Fiat 132 Coupe) en een Porsche 914-6 Murene, gemaakt door het Franse carrosseriebedrijf Heuliez. Liefhebbers van het Duitse merk kunnen hier wat meer over deze bijzondere auto lezen.

Vanuit Frankrijk was een collectie auto’s van de merken Bugatti, Delage, Delahaye en Talbot-Lago overgekomen. Hieronder bevond zich ook een Delahaye 135M met een Nederlandse carrosserie van Pennock. Onder de voor- en naoorlogse auto’s bevonden zich vanzelfsprekend een groot aantal van Duitse merken, zoals die van Audi, BMW, Röhr, Porsche en Mercedes-Benz, maar er waren ook opvallende Amerikaanse auto’s, zoals diverse mooi gerestaureerde Corvette’s, een Chevrolet Nomad en een Kaiser-Darrin Roadster. De titel Best of Show ging dit jaar naar een Mercedes-Benz 380K Special Roadster van Erdmann und Rossi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.