Autovisie
Autovisie Nieuws 19 dec 2020

Is de Cupra Formentor écht een sportieve SUV? – Autovisie Supertest 2020

Het is het allereerste model dat de Cupra-badge draagt: de Formentor. Zo’n sportief submerk klinkt natuurlijk als een hoop marketingpraat, maar daar zit misschien toch meer achter dan je denkt. Rijd mee in de Formentor over het TT Circuit Assen!

Eigenlijk is dit de auto die tussen al die exoten misschien wel het meest tot de verbeelding spreekt. Want dit is ‘gewoon’ een SUV zoals je buurman, collega of zwager die ook min of meer heeft. En zelfs de vrouwen en vriendinnen zullen hem met belangstelling bekijken, omdat ze zich niet gelijk buitengesloten voelen. Dit is geen ultralaag, wild bespoilerd beest met meer dan zeshonderd pk, maar een auto die qua functionaliteit en inzetbaarheid niet onderdoet voor de Ateca 1.5 uit de reeks die nog geen 34 mille kost.

Cupra in de Supertest

Ben je benieuwd naar de prestaties van de Cupra Formentor tijdens de Autovisie Supertest? Wil je weten wat de redactie van de sportieve SUV vond? En lees je graag wat onze professionele coureur Peter Kox over de allereerste Cupra te zeggen heeft?

De vragen op al je antwoorden lees je in Autovisie Magazine nummer 26, dat nu in de winkels ligt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.