Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Subaru Solterra en Toyota bZ4X krijgen broodnodige update

De eerste elektrische auto van Subaru, de Solterra, en het Toyota-broertje, de bZ4X, krijgen een update waarop gebruikers van de auto’s al even zitten te wachten. De update moet wat pijnpunten van de auto verbeteren.

Autovisie rijdt momenteel de Subaru als duurtester en kwam al snel tot de conclusie dat er nog al wat kinderziektes het gebruik van de Solterra bemoeilijken. Wat de bevindingen van de Solterra zijn na zes maanden met de EV, zie je later in een duurtestverslag.

Belangrijke update

Subaru laat aan Autovisie weten dat het na feedback van klanten en media besloten heeft een update uit te voeren. Ook de Toyota bZ4X zal deze update krijgen. Concreet worden er twee punten aangepakt: actieradius en laden.

Actieradius Subaru Solterra

De actieradius van de Subaru is 465 kilometer volgens WLTP. Zet je de airco aan, dan wordt dit ineens een heel stuk minder. Subaru zegt dat de nieuwe update zorgt voor een ‘nauwkeurigere voorspelling van het bereik bij gebruik van de airco.’

Daarbij wordt ook het werkelijke energieverbruik na de update op het instrumentenpaneel weergegeven en zegt het merk te werken aan een ‘optimalisatie van de buffer en weergave van de laadstatus in procenten op het display.’ ‘Buffer’ verwijst naar de resterende actieradius als het display 0 kilometer aangeeft. Momenteel kan je volgens Subaru vrij lang doorrijden met 0 kilometer aan actieradius op de teller.

Opladen

Verder wordt er ook een update uitgevoerd aan het laadsysteem van de Subaru Solterra en Toyota bZ4X. Momenteel kan je twee keer per 24 uur met de beloofde laadsnelheid van maximaal 150 kW laden. Dit wordt na de update meer. Hoe vaak de EV dan per 24 uur kan snelladen, is nog onduidelijk.

Update Subaru Solterra en Toyota bZ4X voor iedere auto

Niet alleen de auto’s die in de toekomst van de band af rollen, worden voorzien van de update, ook bestaande exemplaren krijgen de update, die op afstand wordt geïnstalleerd. Wanneer de nieuwe software uitgerold wordt, is nog onduidelijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.