Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Helaas: voorlopige streep door InterClassics Maastricht 2022

Slecht nieuws voor klassiekerliefhebbers: InterClassics Maastricht vindt ook in 2022 niet plaats. Althans, niet op de geplande datum. De organisatie hoopt de geliefde beurs volgend jaar wel te kunnen voeren.

Dat laat de organisatie van het evenement, MECC, vandaag weten. De reden laat zich raden. Door de opnieuw groeiende onzekerheid rondom het coronavirus, de omikron-variant en het aantal oplopende besmettingen, is het volgens de organisatie onverantwoord een beurs te organiseren.

Aftrap voor het klassiekerseizoen

Daarmee wordt InterClassics Maastricht alwéér uitgesteld. Het evenement vindt normaliter plaats in de eerste weken van januari en geldt als de aftrap voor het klassiekerseizoen. Begin 2021 werd al besloten om de beurs uit te stellen naar het laatste weekend van juni, om het daarna door te schuiven naar 13 tot en met 16 januari. Ook die datum komt dus nu te vroeg.

InterClassics Maastricht past agenda nogmaals aan

Erik Panis, manager van Interclassics, laat aan Autovisie weten dat de organisatie kijkt naar een nieuwe datum in het voorjaar. Er moet echter nog goed gekeken worden naar de beschikbaarheid van de locatie, daar er voor volgend jaar uiteraard al andere evenementen gepland staan in de beurshallen van Maastricht.

Agenda op de schop

Door het verschuiven van het evenement in Maastricht gaat de agenda van MECC ook iets op de schop. Voor volgend jaar staan er immers nieuwe evenementen gepland. Op 18 en 19 juni vindt namelijk de eerste Days of Elegance plaats op Château St. Gerlach in het Limburgse Valkenburg, een evenement dat moet uitgroeien tot ‘het meest luxueuze auto event van Nederland’. Die data blijven waarschijnlijk staan, maar men kijkt wel naar een nieuwe datum voor de Youngtimershow, die in 2022 voor het eerst georganiseerd wordt. Interclassics Brussel, dat dit jaar nog wel heeft kunnen plaatsvinden, staat ook voor 2022 weer ‘gewoon’ op het programma van 18 tot en met 20 november 2022.

Autoshow Genève gaat voor derde jaar op rij tóch niet door

Het afblazen van InterClassics Maastricht is niet de eerste domper voor de autoliefhebber. Ook het Autosalon van Brussel vindt dit jaar niet plaats, evenals verschillende geliefde klassiekerbeurzen in Duitsland en Frankrijk. Ook het Salon van Genève vindt volgend jaar voor de zoveelste keer geen doorgang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.