Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook Bentley Continental zoekt naar duistere kant

Luxemerken als Rolls-Royce en Bentley spreken een steeds jonger publiek aan. Die willen echter ook steeds vaker geen sierlijke, maar juist een duistere auto. Ook de Continental is er nu als Mulliner Blackline.

Het is een duidelijke trend in de wereld van luxe-auto’s. Ook Rolls-Royce biedt al geruime tijd sinistere auto’s aan onder het Black Badge-label en Bentley doet met de Blackline-edities hetzelfde. Dit is de duistere Continental.

Bijzondere mijlpaal Mulliner-afdeling van Bentley

Hoogglans zwart

In samenwerking met Mulliner biedt Bentley de Continental dus als Blackline aan. Bij die versie zijn vrijwel alle chromen details van het exterieur vervangen door hoogglans zwarte accenten. Met uitzondering van de Flying B op de neus van de vierzitter, trouwens. De omlijsting van de grille, raamlijsten, spiegelkappen zijn afgewerkt in Beluga zwart. Ook de 22-inch wielen kleuren donker, al zijn de naaflogo’s voorzien van een chromen ring.

Op het gebied van interieur zijn er vrijwel geen wijzigingen ten opzichte van de ‘standaard’ Mulliner-versie. Niet nodig, zo stelt de fabrikant, want het binnenwerk van elke Bentley is volledig naar eigen wens in te delen. Grenzen zijn er eigenlijk niet.

V8 of W12

Onderhuids verandert er niets aan deze Mulliner Blackline-editie. De Continental GT en Convertible zijn nog altijd leverbaar met een 4,0-liter V8 of 6,0-liter W12. De achtcilinder is goed voor 550 pk, de twaalfpitter reikt tot een machtige 635 pk.

Heerlijke krachtbronnen, die binnenkort wel verleden tijd worden. Bentley stapt namelijk binnen afzienbare tijd over op een volledig elektrisch gamma. In 2025 komt de eerste volledig elektrische auto uit Crewe, maar vijf jaar later is élke nieuwe Bentley voorzien van een dergelijke aandrijflijn. Of dat een probleem is voor Bentley? “Het afscheid van de verbrandingsmotor valt zwaar, want ik houd van motoren. Maar het is zo. We moeten verder kijken en niet al te sentimenteel zijn over wat het had kunnen zijn of wat het was. Wat het was, staat goed in de geschiedenisboeken: het was fantastisch!”, aldus topman Adrian Hallmark.

Bentley-topman: niet sentimenteel doen over benzinemotor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.