Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Strategische technische samenwerking Lotus en Williams

Lotus en Williams starten een strategische technische samenwerking. De twee bedrijven gaan samenwerken op het gebied van geavanceerde aandrijftechnologieën. De twee partijen gaan kennis met elkaar delen maar ook onderzoeksresultaten en ontwikkelingskosten delen.

Twee kwaliteiten

Lotus heeft grote kennis op het gebied van lichtgewicht structuren en geavanceerde materialen. Williams Advanced Engineering voelt zich juist als een vis in het water op het gebied van zeer potente aandrijfsystemen. Die twee kwaliteiten worden met elkaar gebundeld. Onder geavanceerde aandrijftechnologieën vallen ook deels geëlektrificeerde aandrijflijnen, met technologie afkomstig van het Formula E-kampioenschap.

Technologische samenwerking

“Onze nieuwe technologische samenwerking met Williams Advanced Engineering maakt deel uit van een strategie om onze kennis en capaciteit uit te breiden in het snel veranderende autolandschap”, stelt Phil Popham, CEO, Lotus Cars. “Het toepassen van geavanceerde motoren kan talrijke oplossingen bieden in meerdere voertuigcategorieën.”

Ontwikkelen

“We zullen de volgende generatie aandrijflijnen verder ontwikkelen in deze samenwerking met Lotus”, stelt Craig Wilson, Managing Director van Williams Advanced Engineering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.