Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Stoft Alpine voor elektromodellen ook oude namen af?

Voor de elektrische opvolger van de Twingo grijpt Renault terug naar een historische naam, de 5 als Five opnieuw gebruikt. Gaat de autobouwer dat ook voor Alpine doen? Het heeft er alle schijn van, zo heeft Autovisie ontdekt.

Voor de eigen modellen stoft Renault de type-aanduidingen 4 en 5 af. De autobouwer heeft de naamsrechten op zowel 4 als 5 geregistreerd. Ook zijn bijvoorbeeld 8, Fuego en Sport Spider opnieuw gedeponeerd, maar juist voor de compacte 4 en 5 is er bovendien een specifiek merkwapen vastgelegd. Dat is net een stapje verder dan het periodiek verlengen van de naamsrechten. Het nieuwe logo is gebaseerd op het kakelverse merkwapen van Renault, waarvoor de Franse ontwerpafdeling teruggreep naar een eerder gebruik embleem. Het is bovendien 2D.

Volgende Alpine A110 wordt volledig elektrisch

Terug naar de autosport

Maar Renault heeft de geschiedenisboeken gevonden, zo lijkt het. De fabrikant registreerde onlangs nog meer namen en niet alleen uit de hoofdstukken van Renault zelf. Onder het kopje Alpine staan onder andere M63, M64 (foto) en M65. Die aanduiding komen opnieuw tot leven, nu de Franse autobouwer de benaming M65-EV heeft vastgelegd.

https://rmsothebys.com/en/auctions/mc14/monaco/lots/r173-1964-alpine-m64/181731 RM SOTHEBY'S

Electric Vehicle

Daar blijft het niet bij. In lijn met de klassieke aanduiding zijn tevens M45-EV en M45-H2 geregistreerd. Het eerste deel van de naam is een directe verwijzing naar de racewagens uit de jaren 60. De toevoeging EV verwijst naar electric vehicle. Nu heeft Renault onlangs bekendgemaakt dat het in samenwerking met Lotus werkt aan de opvolger van de A110 en dat model krijgt de beschikking over een elektrische aandrijflijn.

Renault 4 stap dichterbij

Historische link A110

De aanduiding A110 is gevallen. Ook dat is een naam die de Fransen eerder gebruikten en wel in de jaren zestig en zeventig. Voor de huidige A110 greep Alpine niet alleen terug op een ouder embleem, ook voor het ontwerp van de sportcoupé keek de designafdeling nadrukkelijk naar zijn voorvader. De huidige Alpine A110 werd in 2017 gepresenteerd. Wanneer de nieuwe generatie komt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.