Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Stoelendans Formule 1 gaat door: Alexander Albon terug in de race

De stoelendans in de Formule 1 is nu echt begonnen. Nadat Lewis Hamilton een nieuwe teamgenoot kreeg bij Mercedes, is er nu nieuws over coureur Alexander Albon. Hij was voorheen teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing, maar werd vervangen door Sergio Pérez.

De Thais-Britse coureur rijdt volgend jaar in de Formule 1 naast Nicholas Latifi in de racewagen van Williams. De renstal maakte bekend dat de Fransman Latifi in 2022 blijft en dat Albon de rol van testcoureur bij Red Bull verruilt voor een stoeltje bij het team van Williams.

Alexander Albon terug na jaar afwezigheid

Alexander Albon debuteerde in 2019 voor het team van Toro Rosso en maakte halverwege dat seizoen de overstap naar Red Bull, waar hij de tweede coureur werd naast Max Verstappen. Ook in 2020 reed hij voor Red Bull, maar Albon moest aan het einde van dat seizoen plaatsmaken voor de Mexicaan Sergio Pérez. Hij is dus ruim een jaar uit de race geweest.

In een persverklaring laat de coureur uit Thailand weten: “Het is geweldig om terug te keren naar een Formule 1-racestal. Als je een jaar uit de F1 bent, is het nooit zeker dat je terugkeert, dus ik ben Red Bull en Williams enorm dankbaar voor het vertrouwen in mij. Het is erg mooi om alle vooruitgang te zien die Williams dit jaar als team heeft geboekt. Ik kijk ernaar uit om er in 2022 vol voor te gaan.”

Stoelendans Formule 1

Het transferseizoen in de Formule 1 komt goed op gang. Deze coureurs hebben reeds een overstap of andere verandering aangekondigd (en zijn vast niet de laatste):

  • Valtteri Bottas: van Mercedes naar Alfa Romeo
  • George Russell: van Williams naar Mercedes
  • Kimi Räikkönen: verlaat Alfa Romeo en gaat met pensioen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.