Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Koek is nog lang niet op: Panamera Hybrid met +700 pk in de maak

Porsche vernieuwde onlangs de Panamera en voegde de sterke Turbo S toe aan het gamma. De autobouwer laat echter weten dat de koek nog lang niet op is.

De Turbo S is sinds een week het nieuwe topmodel in de Panamera-reeks. Deze S-variant neemt het stokje over van de uitgaande Turbo, en heeft met een vermogen van 630 pk een dikke 80 pk meer dan dat model. Het koppel van de bekende 4,0-liter V8 met dubbele turbo is met 50 Nm toegenomen tot 820 Nm.

4S E-Hybrid

Ook wijzigde Porsche iets aan het hybride-gamma van de modellijn. Voorheen waren er twee varianten: de 4 E-Hybrid en Turbo S E-Hybrid. Beide versies maakten vorige week plaats voor de 4S E-Hybrid, waarbij een elektromotor en 2,9-liter V6 met dubbele turbo zorgen voor een systeemvermogen van 560 pk en een maximaal systeemkoppel van 750 Nm.

Porsche Panamera
Panamera 4S E-Hybrid

Toch is het daarmee nog verre van gedaan. In gesprek met Whatcar? liet Thomas Friemuth, de man die verantwoordelijk is voor de Panamera-reeks, namelijk weten dat er meer komt op hybridegebied.

Turbo S E-Hybrid

“Er komt meer. Wacht nog maar een aantal weken of maanden. De Panamera krijgt weer, net als in het verleden, drie hybride-versies. Dus, de basis hybride en de Turbo S E-Hybrid verschijnen in de komende maand”, zo liet Friemuth weten.

Porsche Panamera
Porsche Panamera Turbo S

Daarbij liet hij weten dat die Turbo S E-Hybrid meer vermogen krijgt dan de huidige Turbo S, op dit moment de snelste sedan op de befaamde Nordschleife.  “Maar dat betekent niet dat die hybride-versie sneller is op de Nübrurgring. Hij krijgt meer vermogen maar is ook zwaarder. Daarom is de conventionele Turbo S daar sneller.”

Ruim 700 pk

Friemuth liet daarbij ook weten dat de elektromotoren in de nieuwe Panamera-modellen goed zijn voor zo’n 100 kW (136 pk). Wordt dat gecombineerd met de 4,0-liter V8 met dubbele turbo uit de Turbo S, dan komt het systeemvermogen neer op ruim 700 pk. En da’s weer flink meer dan de vorige Turbo S E-Hybrid, want die had er ‘maar’ 680.

Meer weten over de vernieuwde Panamera-reeks? Lees dan verder in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motor1

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.