Autovisie
Autovisie Nieuws 16 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Startech Range Rover: protserig en onpraktisch

Vrij naar Dansplaat van Brainpower: “Wansmaak, dit is nu die lekkere wansmaak.” Startech – onderdeel van de Duitse tuner Brabus – beantwoordt een vraag die niemand heeft gesteld en toverde de Range Rover om tot een pick-up met een nauwelijks bruikbare laadbak.

Hoewel, er zal in het Midden-Oosten en in China ongetwijfeld vraag zijn naar een pick-up met de protserigheid van deze Startech. Vandaar dat de toegetakelde Range Rover juist op de autoshow van Shanghai (22 – 29 april) staat te pronken, uiteraard niet in de meest bescheiden kleurstelling, bodykit en motorisering.

Het apparaat is technisch gebaseerd op de Range Rover Sport Supercharged. Een aangepast uitlaatsysteem voegt 16 pk aan vermogen toe, waardoor de geblazen V8 van de Startech nu 526 pk aan alle vier wielen van de pick-up doorgeeft. Hij sprint van 0 naar 100 km/h in 5,3 seconden en wordt bij 250 km/h afgeknepen door zijn begrenzer.

De laadbak van de Startech Range Rover meet een onpraktische 1,1 meter in de lengte, dus erg veel schilders, aannemers en stukadoors zullen er niet in de rij staan om de wagen op grijs kenteken te zetten. De laadlengte kan overigens met 0,6 meter worden vergroot door de achterklep neer te laten. Maar goed, laten we niemand voor de gek houden; daar wordt zo’n Startech niet voor gekocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.