Remco Slump
Remco Slump Nieuws 5 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Sputterende auto’s! Rotterdams tankstation verwisselt benzine en diesel

Diesel in een benzineauto gooien, of andersom, is niet aan te raden. Meerdere automobilisten zijn dan ook behoorlijk kwaad op tankstation Haan aan de Parallelstraat in Rotterdam-Overschie. Daar verwisselden ze per ongeluk de benzine en de diesel.

Op Facebook barst het van de frustratie, aldus RTV Rijnmond. Automobilisten hebben na het tanken van E10 (Euro 95) hun sputterende auto naar de garage moeten brengen.

Benzine en diesel verwisseld bij Rotterdams tankstation

“Heeft iemand autoproblemen en bij Haan getankt?”, vraagt een gebruiker. “Ze hebben foutieve brandstof geleverd.” Al snel blijken ook anderen last te hebben van slecht startende auto’s, bokkende motoren en witte rook uit de uitlaat.

Benzine vanaf aankomende zomer een stuk duurder

Er zijn al meerdere auto’s binnengekomen met hetzelfde probleem, vertelt een garagehouder aan RTV Rijnmond. Hij heeft er al zes, vertelt de man, en er komen er sowieso nog twee aan.

Brandstof moet uit het systeem en opnieuw worden gevuld

Het zijn allemaal benzineauto’s, die diesel in hun tank hebben gekregen. De brandstof moet er helemaal uit en dan moet er benzine in. “Sommige auto’s lopen nog wel”, zegt de garagehouder, “maar ik heb ook een Fiat 500 staan die niks meer doet.”

Benzineauto’s verboden? Deze merken verkopen ze na 2035 nog!

Het hangt allemaal af van hoe vol een tank nog zat toen hij werd bijgevuld. Als er voor de helft benzine in zat en er dan voor de rest diesel bij komt, loopt de auto weliswaar moeilijk, maar kan-ie wel door.

Het tankstation doet onderzoek naar wat er is gebeurd

Bij tankstation Haan doen ze onderzoek naar wat er mis is gegaan. Volgens het bedrijf gaan ze alles volledig en netjes afhandelen met de getroffen klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.