Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Speciale uitvoering Mazda MX-5 naar Goodwood

Het Goodwood Festival of Speed opent volgende week vrijdag zijn deuren. Naast auto’s als de Renault Twingo GT en Mercedes-AMG GT-R debuteert er ook een speciale uitvoering van de Mazda MX-5.

MX-5 Icon

Van de vorige generaties MX-5 zijn een groot aantal speciale uitvoeringen verschenen. Met deze nieuwe MX-5 Icon zet Mazda die lijn voort, want technisch is hij helemaal gelijk aan andere MX5’s. Hij wordt geleverd in twee kleuren, grijs en wit en heeft altijd verschillende rode accenten. Mazda heeft de auto een kleine achterspoiler en een frontsplitter gegeven, die net als de buitenspiegels een rode kleur hebben.

De Mazda MX-5 Icon wordt leverbaar met één motor, de 135 pk sterke 1,5 liter viercilinder. De auto krijgt verder standaard donkergrijze 16 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, parkeersensoren en een regen- en lichtsensor. Er is een grote máár: hij blijft alleen in Engeland.

BEKIJK OOK: IN WELKE MAZDA MX-5 BELEEF JE DE MEESTE LOL?

Goodwood

Mazda brengt nog drie andere versies van de MX-5 mee naar het Goodwood Festival of Speed. Twee ervan zijn publiekstrekkers, die niet snel in productie zullen gaan: de Speedster en de Spyder concept. Allebei werden ze gebouwd voor de SEMA autoshow in Las Vegas. De Speedster is de meest extreme van de twee en is nog eens 200 kg lichter dan de MX-5 2,0 liter. Hij heeft geen dak meer en ook de voorruit is verdwenen. In plaats daarvan heeft hij een klein windscherm gekregen. De stoelen en deuren zijn van carbon. Hij heeft 16 inch lichtgewicht wielen, met Kumho slicks.

De Spyder krijgt net als de Speedster een carbon bodykit, maar heeft veel meer luxe aan boord. Hij weegt nog altijd 100 kg minder dan een standaard MX-5 en dat zit hem vooral in meer lichtgewicht materialen en het ontbreken van een softtop. Een dak heeft hij wel, maar dat zul je – zoals bij een Porsche Boxster Spyder en Jaguar Project 7 – zelf op moeten vouwen. De derde variant die Mazda laat zien op Goodwood is een auto die wél in productie gaat, de Mazda MX-5 RF, met zijn bijzondere tangadak. Die beleeft zijn Europese première op het populaire festival.

De Mazda MX-5 Speedster:

De Mazda MX-5 Spyder:

De Mazda MX-5 RF:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.