Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Peugeot geeft gas: 3008 GT laat zich al zien

Peugeot mag de nieuwe generatie 3008 dan wel hebben laten zien, de levering van de SUV start pas over enkele maanden. Ondanks dat het dus nog geruime tijd duurt voordat de eerste auto’s naar de dealers afreizen, kondigt de autobouwer nu al aan het leveringsprogramma te verrijken GT-uitvoering.

Peugeot 3008 - Autovisie.nlHet management maakt er geen geheim van. Een GTi-versie van de 3008 vindt men te veel van het goede en zal er niet komen. Maar een GT-uitvoering is een welkome aanvulling. De fabrikant heeft hoge verwachtingen van de versie, aangezien dat sub-sportlabel goede afzetcijfers laat zien. Bij de 308 maakt deze sportief aangeklede uitvoering 10 tot 15% van de verkoop uit. Voor de 3008 rekent het bedrijf op een dergelijk percentage.

Coupe Franche

De GT kan worden aangekleed zoals de GTi-versie van de 208 en 308, dus in twee kleuren. De fabrikant noemt dat Coupe Franche. De achterzijde plus het achterste deel van de flanken zijn donker getint. De rest van de koets kleurt Platinum Grey, Amazonite Grey of Metallic Copper. Wie de optie niet aanvinkt, krijgt sowieso een in twee tinten gespoten koetswerk. Echter, de twee lakken worden dan verdeeld over de boven- (altijd glanzend zwart) en onderzijde van de carrosserie.

Optioneel kan de GT Line als Coupe Franche worden geleverd

Boston

Om het speciale karakter van de GT te benadrukken zet Peugeot de 3008 in zijn meest dynamische uitvoering op 19 inch lichtmetalen wielen in Boston-design met two-tone-kleurstelling. Verder beschikt de topversie over verlichting met LED-techniek, dubbele uitlaateindstukken, verchroomde buitenspiegelkappen en een specifieke grille. Binnenin geeft de koperkleurige stichting van het dashboard, de middenconsole en de deurpanelen het geheel een exclusief karakter. De stoelen zijn deels bekleed met alcantara, dat desgewenst vervangen kan worden door Nappa-leder. De pedalen en voetsteun zijn van rvs.

Peugeot 3008 - Autovisie.nl2.0 BlueHDi

Bij de verkoopstart is de 3008 GT alleen leverbaar met een dieselmotor, de 2.0 BlueHDi met 180 pk, gekoppeld aan een automatische transmissie. Of er op termijn een tweede of zelfs derde motorvariant bijkomt, zegt de fabrikant nog niet.

Peugeot 3008 - Autovisie.nlGT line

Voor wie wel de looks wil, maar niet per se de sterkste dieselmotor, gaat Peugeot de 3008 ook aanbieden als GT line. De 3008 wordt dan door Peugeot aangekleed met onder andere een specifieke GT Line-bumper met de GT-grille, verchroomde dubbele uitlaateindstukken, zwarte buitenspiegelkappen een in Black Diamond gekleurd dak en 18 inch lichtmetalen wielen. Optioneel kan de GT Line als Coupe Franche worden geleverd, wat betekent dat de achterzijde van de SUV donker getint is.

LEES OOK: PEUGEOT 3008: ZELFDE NAAM, RADICAAL ANDERS

Peugeot biedt zowel de GT als de GT Line direct vanaf de verkoopstart van de 3008 in oktober 2016 aan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.