Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Sony bevestigt: “we worden geen autofabrikant, de Vision-S komt niet”

Sony schept duidelijkheid over de toekomst van het conceptmodel dat het op de CES toonde: de Sony Vision-S gaat niet in productie.

Tijdens de presentatie van de elektrische auto van Sony op de CES, liet de elektronicagigant al een beetje doorschemeren dat het niet zo zeer om de auto ging, maar meer om de technologie die hij in zich droeg. Maar echt heel duidelijk was Sony niet over de mogelijkheid om de Vision-S, zoals het conceptmodel heet, op de markt te brengen. Nu laat Izumi Kawanishi, projectleider van de Sony Vision-S, in een interview duidelijk weten dat de auto nooit in productie zal gaan.

“De auto toont wat we als Sony met auto’s kunnen doen. We zoeken naar mogelijkheden en technologieën die kunnen bijdragen aan evolutie hiervan. Het idee is om een ​​ruimte te creëren waar je kunt ontspannen en genieten van het ultieme gevoel van veiligheid”, vertelde Kawanishi aan Impress Watch.

Sony Vision-S

Level 2 autonomie

Om dat te bewerkstelligen heeft de Vision-S maar liefst 33 sensoren aan de buitenkant van de auto waarmee objecten en mensen gedetecteerd kunnen worden. Daardoor zou hij op level 2 autonomie kunnen rijden. Dat moet voor het gevoel van veiligheid zorgen. Het relaxen en ontspannen gebeurt in een luxe uitziend interieur met enorme schermen en een audiosysteem dat elke inzittende van een 360 graden geluidservaring moet kunnen voorzien.

De auto die nu op de CES staat dient dus alleen als showcase. Sony wil later dit jaar de technologie in de auto wel op de weg gaan uittesten. Het doel van dit alles is een poging doen om voet aan de grond te krijgen in de wereld van mobiliteit. “Na de mobiele revolutie met de smartphone zou er nu een grote verandering in mobiliteit moeten komen,” aldus Kawanishi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.